Ve vodě se dá hubnout i posilovat, pomocí aqua aerobicu to půjde snadno

Pokud toužíte po vypracovaném tělu a zbavení se tukových polštářků, pak neexistuje lepší způsob než pravidelný pohyb. Většina cvičení se ale po nějaké době omrzí a lidé pak často na pohyb rezignují. Ať je vám dvacet nebo padesát, ke svému běžnému cvičení můžete zařadit aqua aerobik (nebo také akvaaerobik). Cvičení ve vodě má své výhody - chrání vaše klouby, posiluje tělo a je skvělým pomocníkem pro rehabilitaci. A k tomu je to něco nového, netradičního a zábavného. 

Co aqua aerobic je?

Jedná se o jednoduché "poskakování" ve vodě, kterému se bez problémů mohou věnovat naprosto všichni. Aerobik ve vodě je hodně podobný tomu na souši, avšak má určitá specifika i různé stupně obtížnosti s různými cviky.

Na zemi se můžete hýbat daleko rychleji a razantněji než ve vodě, protože vzduch neklade vašemu tělu takový odpor. A v tom je právě to kouzlo aqua aerobicu, oproti klasickému aerobiku potřebujete vynaložit větší sílu na každý pohyb a spálíte tak více energie. Pořád se ale jedná o cvičení s vlastní váhou, k aqua aerobicu nepotřebujete žádné pomůcky.

Nejčastějším cvikem zde bývá simulace pohybu na běžkách nebo různé snožování a roznožování nebo skákání. Tímto pravidelným skotačením ve vodě nejen zhubnete, ale díky odporu vody také zpevníte své tělo.

Dále čtěte: Jak vybrat ten správný aerobik

Pro tělo je prospěšnější

Pokud budete cvičit ve vodě, nebudou vaše klouby a záda tolik namáhány jako u klasického cvičení. A to i přes větší odpor vody. Další výhodou jsou samotné regenerační vlastnosti vody pro tělo, díky čemuž se budete po hodině aqua aerobiku cítit svěže. Hladina vody dosahuje cvičícím přibližně po prsa, což je naprosto ideální výška. Ve vodě se dá cvičit naprosto všechno, i zde ale samozřejmě musíte brát ohledy na svůj zdravotní stav.

Dále čtěte: Co je to Bosu a jak se cvičí?

Cvičení určeno všem

Cvičení ve vodě je vhodné pro všechny věkové kategorie a jeho hodiny dnes nabízí v každém rozumném bazénu nebo akvaparku. Aqua aerobic však dávno není výsadou pouze žen, dnes se ho účastní i muži. I oni takto shazují přebytečné kilogramy a posilují svaly.

Méně náročným cvičením se zpevní velká část těla, takže si poté k aqua aerobiku můžete vybrat jakoukoliv náročnější aktivitu. Navíc na něj nebudete potřebovat žádnou speciální výbavu. Stačí vám klasické plavky, boty a ručník do sprch. I ve vodě ale nezapomeňte na dodržování pitného režimu, takže láhev pitné vody s sebou.

Dále čtěte: Omrzelo vás klasické cvičení? Zkuste taebo - kombinaci cvičení a bojových umění