Pomoc na krásné vlasy i pleť si můžete pěstovat doma

Možná už jste o zázračných účincích aloe vera slyšeli či četli, možná se na vašem kosmetickém stolku nacházejí různé přípravky s přídavkem této rostliny, možná vám roste v květináči na polici (ale příliš vás nezajímá a kromě pravidelné zálivky o ni nezavadíte ani pohledem). Mít ovšem doma skutečnou rostlinku aloe vera je cennější než všechny možné kosmetické přípravky, protože ona sama umí zázraky. Oproti kosmetice vás její zakoupení nebude stát moc peněz. Navíc z ní nemusíte ani míchat kdovíjaké mastičky a krémy, stačí jen ulomit jeden její kousek a zkusit, co všechno dokáže.

Tisícileté zkušenosti

Aloe vera není žádnou novinkou, jen na něj lidé trochu pozapomněli (podobně jako na léčivou moc různých bylin). Je to typ sukulentu, takže v podstatě kaktus – nepotřebuje tedy příliš péčie, stačí ji jen občas zalít (ale nesmíte to přehánět, jinak rostlinku zahubíte). Necháte ji v klidu růst, a když vás trápí nějaký estetický problém, jen odlomíte její kousek a využijete k řešení vašeho problému gelovou dužinu, která se po odlomení odkryje.

Aloe je úžasné v tom, že má antibakteriální i protizánětlivé účinky a k tomu obsahuje řadu cenných enzymů a minerálů. Stačí pravidelně si jím potírat problematická místa a brzy se dočkáte výsledků. Dokáže hydratovat pleť, působí jako prevence proti vzniku vrásek, dokáže bojovat s akné, ekzémem i lupénkou. Používá se i k lepšímu hojení jizev i popálenin, stejně jako lišejů a odřenin. Pokud vás trápí plísně, aloe vera s nimi zatočí. A jestli vás trápí vaše vlasy, můžete gel z dužiny vtírat i do nich, abyste jim „vrátili život“. Zkrátka, aloe je téměř zázračným elixírem mládí a krásy, který se vyplatí mít vždy po ruce – a ideálně v přírodní (nikoliv chemické) formě.