Recept: losos s máslovými žampiony

Jemné žampiony doplněné skvělou máslovou chutí a k tomu losos? Z takhle výborných ingrediencí totiž jde vykouzlit jedině vynikající jídlo.

Co budeme potřebovat?

  • 1 porce lososa
  • 100 g žampionu
  • 1 špetka drceného kmínu
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Nejdříve je třeba pořádně očistit žampiony a to včetně hlaviček. Z každého hříbku tedy odstraňte znečištěnou část nohy, ale většinu ji klidně nechte. Z hlavička stáhněte slupku a žampiony nakrájejte na menší kousky.

Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte nakrájené žampiony, osolte a přidejte kmín. Nemusíte jím zbytečně šetřit, právě kmín dodá houbám tu vynikající chuť a měl by být výraznější složkou.

Teď už jen položte porci lososa na pečící papír, osolte, opepřete a nahoru dejte směs hub. Na přípravu je ideální je použít gril, ale klidně použijte i klasické pečení.

Dobu pečení přizpůsobte tomu, jak máte lososa rádi. Přibližně za 20 minut by ale mělo být hotovo a rychlé, zdravé jídlo je připraveno k servírování.