Recept: treska v omáčce z rajčat s bazalkou

K rajčatům se bazalka skvěle hodí a když ji doplníte rybou, dostanete rychlé, zdravé a výborné jídlo. Během chviličky tak vykouzlíte dobrotu, která se bude hodit k dietní večeři, nebo jako lehký fit oběd.

Co budeme potřebovat?

  • 2 kousky filé z tresky
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 hrst bazalky
  • 1 lžíce mouky
  • olej
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Kousky ryby jsou ideální čerstvé, ale pokud máte v mrazáku, můžete sáhnout i po téhle variantě. Jediný rozdíl bude v tom, že bude třeba nechat ji rozmrznout.

Rybu osolíme a opepříme z obou stran a zaprášíme moukou. Na pánvi necháme rozehřát olej a rybu opečeme z obou stran. Jakmile je z obou stran opečena, vyndáme ji z pánve a vlijeme rajčata. Přidáme natrhanou bazalku, osolíme, opepříme a necháme prohřát společně s kousky ryby. Omáčku už nevaříme, ale necháme jen mírně probublávat. Rajčátka by měla zůstat vcelku a ne se rozvařit.

Podávat můžeme třeba s rýží.