Epsomská sůl nepatří do kuchyně, pomůže ale vašemu zdraví

Pokud jste ještě o epsomské soli neslyšeli, nejste sami. Většina lidí zná klasickou kuchyňskou sůl, a tím končí. To je velká škoda. Epsomskou sůl sice v kuchyni neupotřebíte, je ale využívána v kosmetice nebo ve sportovním odvětví, a to pro její všeobecné regenerační účinky. S její pomocí také můžete svému tělu dopřát pořádný detox nebo ulevit od napětí.

Síran hořečnatý dobrý pro pokožku

Na první pohled byste podle vzhledu tuto speciální sůl nerozeznali od té klasické kuchyňské. Složením je epsomská sůl ve skutečnosti síran hořečnatý, tedy základními jejími prvky jsou síra, kyslík a hořčík. Právě díky těmto třem složkám je skvělým pomocníkem, co se týče péče o pokožku celého těla. Někdy je také díky tomu označována za přírodní elixír mládí.

Peeling z epsomské soli

Tato sůl je hrubozrnná a díky tomu se nabízí peeling jako první a nejúčinnější použití v péči o pokožku. Tato zrníčka totiž dokonale odstraní odumřelé buňky pokožky celého těla a také působí preventivně proti vzniku akné či jiných nepříjemných nečistot, jelikož brání usazování nečistot na pokožku.

Jednoduše si touto solí krouživými pohyby masírujte pokožku celého těla. Podpoříte její prokrvení a díky masáži a peelingu bude ještě jemnější. Abyste si připravili co nejlepší peelingovou směs, smíchejte epsomskou sůl s olivovým, avokádovým, arganovým nebo kokosovým olejem, který její účinky ještě podpoří.

Epsomská sůl do koupele

Je známo, že již samotná dlouhá relaxační koupel podporuje vaší psychickou pohodu. Pokud si ale do své lázně přidáte navíc i epsomskou sůl, dostanete se do ještě lepší pohody a klidu. Takováto koupel vám může pomoci i při poruchách spánku. Hořčík v ní obsažený totiž skvěle zmírní stres, hydratuje tělo a vyrovnává hladinu pH.

Dopřát své pleti můžete také parní lázeň. Díky ní snadno vyčistíte póry od veškerých nečistot a usazenin. Stačí inhalovat páru z horké vody, do níž jste přidali tuto sůl.