Obalovaná brokolice pečená v troubě

Máte rádi smažený květák, nebo květák v trojobalu pečený v troubě, ale už se vám trochu zajídá? Pak zbystřete, máme pro vás recept, který připravíte stejně rychle a stejně chutně. Brokolice v trojobalu pečená v troubě chutná tak dobře, že na květák možná i zapomenete.

Brokolice je navíc považována za jednu z nejzdravějších zelenin dostupných snadno i v našich obchodech po celý rok. Podle studií právě brokolice obsahuje látky, které tělo chrání před působením volných radikálů, toxickým a rakovinotvorným látkám. Brokolice je bohatá na vitamin C, beta-karoten, vitamin E, vitamin B1, kyselinu listovou a vitamin B2. Dále i na minerální látky jako je draslík, vápník, fosfor a síra. 


Co potřebujeme?

  • 1 ks brokolice
  • 2 vejce
  • Hladká mouka
  • Strouhanka
  • Sůl

Jak na to?

Brokolici omyjeme a rozdělíme na jednotlivé růžičky. Dáme na 5 minut povařit do horké vody.

Mezitím si připravíme si plech na pečení a vyložíme ho pečícím papírem. Do hlubších talířů si připravíme zvlášť mouku, vejce a stouhanku na obalování brokolice. Vejce našleháme, osolíme je a rozmícháme vidličkou.

Jakmile uplyne 5 minut, slijeme horkou vodu a necháme brokolici chvíli vychladnout, abychom ji mohli obalit. Růžičky brokolice pak postupně obalíme v mouce, vejci a strouhance a vyskládáme vedle sebe na plech.

Tip pro ty, kterým by chyběl olej: obalenou brokolici můžete před vložením do trouby zakápnout trochou oleje. Stačí opravdu jen pár kapek.

Troubu předehřejeme na 180 stupňů a ideálně zapneme na horkovzduch. Plech s brokolicí vložíme do trouby a necháme péct. Občas brokolici obrátíme, ať se propeče ze všech stran. Přibližně za 30 minut je hotovo.

Můžeme si ji dát jen tak samotnou nebo si k ní připravit třeba domácí tatarku podle našeho receptu.

Dobrou chuť!