Recept: kuře na andaluský způsob

Co budeme potřebovat?

  • 1 celé kuře
  • 1 plechovka černých oliv
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 2 červené papriky
  • 1 červená cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 100g klobásy chorizo
  • 2dl bílého vína
  • 1 lžička červené papriky
  • 1 lžička uzené papriky
  • trošku kayenského pepře, nebo čili
  • sůl
  • pepř
  • tymián

Jak na to?

Prakticky jde o to vše dát dohromady a péct, ale nejdříve je třeba rozdělit na jednotlivé porce. Kuře rozporcujeme n jednotlivé porce - čtvrtiny a necháme stranou.

Do pekáčku vložíme papriku nakrájenou na cca 1cm silné proužky. Nasekanou cibulku a celé česneky. Chorizo nakrájíme na tenké plátky a přidáme zbytek surovin. Vše necháme na spodku pekáčku.

Kuře posypeme směsí paprik, soli, pepře a tymiánu. Pokud máme čerství, necháme jej na větvičce a také přidáme do pekáčku. Na připravené suroviny si položíme jednotlivé porce kuřete, přelijeme vínem, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby. Pečeme cca hodinu na 180°C a následně půl hodinku odkryté, aby kuře dostalo krásnou barvu.

Podávat můžete například s pečivem, nebo jen lehkým salátkem. 

Vyzkoušejte i naše další dietní recepty.

 

 

  •