Recept: filety ze pstruha

Pstruh patřil dříve k lahůdkám, které si dopřávala jen šlechta. Dnes naštěstí patří mezi nejběžnější druhy ryb, ale i to je málo. Češi obecně jedí velmi málo ryb a tak je čas to napravit. Pokud nemáte rádi ryby kvůli kostem u filet vám tahle výmluva nepomůže, tam žádné nejsou.

Co budeme potřebovat?

  • 2 pstruhy
  • olivový olej
  • sůl
  • bílý pepř
  • kousek másla

Jak na to?

Znáte z televize ty výmluvy, že nemají lidé čas vařit? Snadnější a rychlejší recept jen těžko najdeme, takže jdeme na to.

Pstruhy si vyfiletujeme, případně už koupíme jen filety. Rukou po každém kousku přejeďte a zjistěte jestli nezbyly nějaké kostičky. Pokud ji ucítíte, pinzetou jdou vyndat skutečně snadno.

Jednotlivé filety omyjte a osušte papírovou utěrkou. Na pánvičce rozehřejte trošku olivového oleje a vložte osolené, opepřené filety. První se ryba vkládá vždy kůží dolů a prakticky se tak udělá skoro celá.

Po chvilce dejte mezi jednotlivé kousky trošku másla, který rybu zjemní. Dobrý nápad je přiklopit pánev ke konci pokličkou a nechat dodělat takto.

Jemné maso ryby si zaslouží jen jemnou přílohu, jako třeba bramborovo mrkvové pyré podle našeho receptu.