Ty nejlepší články rovnou do mailu

Bramborovo mrkvové pyré - chutná příloha

Milujete bramborovou kaši, ale zároveň si uvědomujete, že není zrovna tou nejdietnější přílohou? Právě pro vás máme tip na bramborovo mrkvové pyré. Na něj nespotřebujete tolik másla jako na bramborovou kaši a navíc vás jeho jemná chuť dostane.

Co potřebujeme?

  • 4 ks středně velkých brambor
  • 2 větší mrkve
  • 10 ml mléka
  • 10 g másla
  • drcený kmín
  • sůl
  • tyčový mixér

Jak na to?

Brambory i mrkev očistíme. Brambory nakrájíme na čtvrtky, mrkev na tenší plátky. Obojí dáme do hrnce s vodou, okořeníme kmínem a osolíme. Dáme vařit.

Vaříme do změknutí, aby se mrkev i brambory snadno rozmixovaly. Jakmile jsou měkké, slijeme vodu. Pak už stačí jen přidat máslo a brambory s mrkví rozmačkat. Nakonec přichází na řadu přilití mléka a rozmixování pyré do hladka. Případně samozřejmě dosolíme.

Bramborovo mrkvové pyré je vynikající přílohou třeba ke kuřecímu masu. Není tak tučné jako bramborová kaše a díky mrkvi má i jemnější chuť.

Nechte si chutnat!


Tyto recepty vám také chutnají:

Co vy na to?