Receptů, jak upravit kuřecí maso, není nikdy dost. Kuřecí je totiž považováno za velmi dietní maso. Pokud je navíc z domácího chovu drůbeže, můžete si být jisti, že pro své zdraví děláte rozumnou věc. Dnešní recept je navíc díky použití zakysané smetany o to chutnější.
Co potřebujeme?
- 500 g kuřecích prsou
- 1 červenou cibuli
- 5 vajec
- 300 g zakysané smetany
- 1 hrnek hrášku
- sůl
- pepř
- olej
Jak na to?
Začneme od hrášku. Pokud máte mražený, nechte ho v hrnci s vodou projít varem, vodu slijte a hrášek dejte bokem.
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, lehce okořeníme a osolíme. Cibulku očistíme a nakrájíme na půlměsíčky. Na pánvičce rozpálíme trochu oleje. Cibulku a maso dáme smažit společně. Kuřecí nudličky lehce osmahneme ze všech stran. Nakonec přidáme vejce a za stálého míchání je necháme ztuhnout.
Takto připravenou směs překlopíme do zapékací mísy. Přimícháme zakysanou smetanu a hrášek, případně dokořeníme dle chuti a dáme zapéct do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečeme přibližné půl hodiny, než se vypeče voda a smetana na vrchu začne hnědnout.
Máme hotovo a můžeme se s chutí pustit do vynikajícího oběda. Dobrou chuť!
Tyto recepty také rádi zkoušíte:
- Fitness Míša dost - i mlsání může být zdravé
- Rybí pomazánka zdravě
- Zapečené pohankové palačinky s tvarohem