Ty nejlepší články rovnou do mailu

Kuřecí kousky zapečené se zakysanou smetanou

Receptů, jak upravit kuřecí maso, není nikdy dost. Kuřecí je totiž považováno za velmi dietní maso. Pokud je navíc z domácího chovu drůbeže, můžete si být jisti, že pro své zdraví děláte rozumnou věc. Dnešní recept je navíc díky použití zakysané smetany o to chutnější.

Co potřebujeme?

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 červenou cibuli
  • 5 vajec
  • 300 g zakysané smetany
  • 1 hrnek hrášku
  • sůl
  • pepř
  • olej

Jak na to?

Začneme od hrášku. Pokud máte mražený, nechte ho v hrnci s vodou projít varem, vodu slijte a hrášek dejte bokem.

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, lehce okořeníme a osolíme. Cibulku očistíme a nakrájíme na půlměsíčky. Na pánvičce rozpálíme trochu oleje. Cibulku a maso dáme smažit společně. Kuřecí nudličky lehce osmahneme ze všech stran. Nakonec přidáme vejce a za stálého míchání je necháme ztuhnout.

Takto připravenou směs překlopíme do zapékací mísy. Přimícháme zakysanou smetanu a hrášek, případně dokořeníme dle chuti a dáme zapéct do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečeme přibližné půl hodiny, než se vypeče voda a smetana na vrchu začne hnědnout.

Máme hotovo a můžeme se s chutí pustit do vynikajícího oběda. Dobrou chuť!


Tyto recepty také rádi zkoušíte:

Co vy na to?