Recept: pravé anglické pečené fazole k snídani

Co budeme potřebovat?

  • 400g bílých fazolí
  • 3 sekaná rajčata
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky worcestrové omáčky
  • 1 hřebíček
  • 2 lžíce cukru
  • sůl
  • pepř
  • olej

Jak na to?

Fazole namočte do studené vody a nechte namočené přes noc. Díky tomu nebudou tvrdé a uvaří se rychleji.

Druhý den slijte vodu a fazole dejte stranou. Mezitím si ve velkém hrnci rozehřejte olej, na který dejte nasekanou cibulku. Jakmile začne zpěnit, přidejte nasekaný česnek a bylinky. Promíchejte a nechte mírně opéct i česnek. Nyní je čas na rajčata, která přidejte do směsi koření. Promíchejte a nechte celé provařit.

Jakmile rajčata začnou vřít, přidáme zbytek ingrediencí. Worcestrovou omáčku a cukr. Dochutíme solí a pepřem a celé to necháme přibližně 20 minut vařit.

Pokud jsou už rajčata rozvařená, můžete si část omáčky klidně nechat v mrazáku na příště. Případně přidáme zcezené fazole a vložíme přikryté do trouby. Pečeme na 180° C přibližně půl hodiny, dokud nejsou fazolky měkké.

Úplně nejlepší jsou podávané druhý den, ale v lednici vám vydrží delší dobu. Takže si tuto výbornou snídani můžete klidně dopřát několikrát v týdnu.