Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: pravé anglické pečené fazole k snídani

Čeká vás velký výlet? Pak je třeba nabrat sílu na celé dopoledne. Ne nadarmo se snídani přisuzuje takový význam, dodá totiž energii na podstatnou část dne. Pokud plánujete velký výdej energie, můžete si klidně dovolit i pravou anglickou snídani. K té neodmyslitelně patří pečené fazole. A jak na ně?

Co budeme potřebovat?

  • 400g bílých fazolí
  • 3 sekaná rajčata
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky worcestrové omáčky
  • 1 hřebíček
  • 2 lžíce cukru
  • sůl
  • pepř
  • olej

Jak na to?

Fazole namočte do studené vody a nechte namočené přes noc. Díky tomu nebudou tvrdé a uvaří se rychleji.

Druhý den slijte vodu a fazole dejte stranou. Mezitím si ve velkém hrnci rozehřejte olej, na který dejte nasekanou cibulku. Jakmile začne zpěnit, přidejte nasekaný česnek a bylinky. Promíchejte a nechte mírně opéct i česnek. Nyní je čas na rajčata, která přidejte do směsi koření. Promíchejte a nechte celé provařit.

Jakmile rajčata začnou vřít, přidáme zbytek ingrediencí. Worcestrovou omáčku a cukr. Dochutíme solí a pepřem a celé to necháme přibližně 20 minut vařit.

Pokud jsou už rajčata rozvařená, můžete si část omáčky klidně nechat v mrazáku na příště. Případně přidáme zcezené fazole a vložíme přikryté do trouby. Pečeme na 180° C přibližně půl hodiny, dokud nejsou fazolky měkké.

Úplně nejlepší jsou podávané druhý den, ale v lednici vám vydrží delší dobu. Takže si tuto výbornou snídani můžete klidně dopřát několikrát v týdnu.

 

Co vy na to?