Recept: grilované žampiony s bylinkami

Co budeme potřebovat?

  • žampiony bílé
  • olivový olej
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička máty
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • sůl

Jak na to?

Žampiony si nejdříve očistěte, odstraňte nožičku a z kloboučku stáhněte slupku. Pak jednotlivé kloboučky nakrájejte podle libosti, buď na plátky, nebo na kousky.

V misce si připravte marinádu, kde prostě smícháte všechny ingredience s olejem a pořádně vymícháte. Nakonec marinádou přelijte houby a několikrát je v misce prohoďte, tak aby se všechny hezky obalily.

Žampiony grilujeme na rozpáleném grilu, na alobalové mřížce, nebo se skvěle hodí rozpálený tál.

Podáváme jako přílohu, nebo jako chuťovku.