Hubnutí jako trápení? Naopak, užívejte si nové chutě!

Každý z nás je zvyklý na určitý typ stravování, a i když jídla samozřejmě střídáme, aby se nám nepřejedla, pořád jedeme v nějakých kolejích a vaříme v podstatě pořád dokola tytéž vybrané pokrmy. Hubnutí vám je kupodivu nezakáže (i když samozřejmě výrazně omezí ty nezdravé varianty), ale naopak vám nabídne pestrou škálu pokrmů, které si možná zamilujte a budete se sami sebe ptát, proč jste tohle nezkusili už mnohem dřív? Podívejme se spolu, co výborného vám dieta může přinést.

Různé druhy masa

Je jasné, že kdo hubne, musí jíst zejména libové maso, protože tučné je zkrátka tučné. Ale nemusíte už předem plakat, že od teď se budeme muset živit jen kuřecím masem. To je obrovský omyl. Doporučované je veškeré drůbeží maso, ale sáhnout můžete například i po pštrosím, což se pro vás může stát velkým gurmánským zážitkem. Vhodné je ovšem i hovězí maso, telecí, králičí a nebo zvěřina. Pokud chcete experimentovat, můžete zkusit maso z exotických zvířat, jako je například klokan. K tomu můžete zkoušet různé druhy ryb, i když je třeba rozlišovat ryby tučné a ryby libové a vybírat raději ty netučné a samozřejmě spíš ty čerstvé (ideálně chlazené) než filé. 

Různé úpravy

Jídla se nemusí jen smažit, existuje přece spousta různých variant úprav a příprav. Můžete péct, dusit, restovat, vařit, vařit na páře, grilovat a tak dále. Zkoušejte pokaždé něco jiného. A upravovat nevšedními způsoby můžete i potraviny, které jste dosud chystali vždy jen jednotvárně. Pokud jste například zeleninu vždy jen dusili, zkuste ji grilovat. Pokud si nechcete aspoň jednou za čas odpustit smažený plátek masa, volte libové a bez trojobalu, jen v přírodní variantě. A nic nevařte déle, než je nutné, protože tím potraviny přicházejí o vitaminy a další látky. Dochucujte různými kořeními a bylinkami. Nebojte se zkoušet nepoznané. Pokud se jedná o rýži a těstoviny, vybírejte v obchodech z celé šíře nabídky a možná budete žasnout, jaké všechny druhy a typy existují. Ochutnávejte, užívejte si to, jezte chutně a hubnutí vás bude náramně bavit.

Další články pro vás: