Pomůže vám drastická dieta zhubnout?

 

Jelikož času není nazbyt, tak při klasickém, dlouhodobém hubnutí, cvičení a postupných změnách jídelníčku příliš kilogramů do léta neshodíte. A pokud byste rádi shodili opravdu hodně a opravdu rychle, tak nejspíš už teď přemýšlíte o té nejlepší a nejúčinnější dietě, která by z vás udělala na plážích femme fatale. Ale existuje skutečně nějaká dieta, která dokáže dělat učiněné zázraky?

Čtěte také: Dá se vůbec od jara do léta stihnout zhubnout do plavek? 

Základní pravidlo: Neřešte dietu

Nejrůznějších diet existuje nespočet a všechny slibují, že díky nim rychle a téměř bezpracně zhubnete, a co víc, slibují vám dlouhodobé výsledky bez jo-jo efektu. Každý z nás už nejspíš po nějaké takové sáhl, vyzkoušel ji, trápil se hlady, pil koktejly podivuhodného složení a cpal do sebe tabletky ještě podivuhodnějšího obsahu. A mnoho z nás zhublo, protože když znatelně omezíte příjem, tak samozřejmě zhubnout musíte. Jenže za jakou cenu? Následného jo-jo efektu, který nutně musí přijít, když se vrátíte k normálnímu stravovacímu režimu. A žádná takováhle drastická dieta se nedá držet doživotně. Takže jak na to konečně jednou vyzrát?

Čtěte také: Dámy, víte, jak se zbavit špeků na břiše?

Nejlepší je při hubnutí nemyslet na hubnutí ani na dietu, protože kvůli tomu budete jen v neustálém stresu, budete neustále počítat kalorie, myslet na pocity hladu a rozmrzelost, která vás trápí. Zkrátka vás to nebude ani trochu bavit a budete jen nesmírně toužit po tom, až to bude konečně za vámi a vy si zase dáte normální jídlo. Sklouznout pak k mlsání a přejídání se nezdravotami je to nejčastější, co nás potkává.

Řešte místo toho, jak změnit svůj životní styl, čím si zpestřit jídelníček, jak si užívat jídla, i když se stravujete zdravěji. Užívejte si to, ať vás hubnutí baví. A radši než drastickou dietu volte takový styl hubnutí, který vám neublíží a bude mít trvalé výsledky. Do léta to možná nestihnete, ale zato konečně dosáhnete svého cíle. A když se budete průběžně odměňovat, kupovat si hezké oblečení nebo jiné drobné odměny, půjdete do toho s mnohem větší chutí a vytrváte.

Čtěte také: Dieta Whole30 - proč může, ale i nemusí fungovat