Dá se vůbec stihnout od jara do léta zhubnout do plavek?

Pravdou je, že je to poněkud šibeniční termín. Pokud trpíte velkou nadváhou a chcete se stát do léta novodobou Twiggy, tak to nestihnete, i kdybyste se udřeli v posilovně a drželi dvouměsíční hladovku. Pokud máte realističtější cíle a rádi byste zhubnuli jen pár kil a vytvarovali si trochu postavu, tak to můžete zvládnout. Tedy jen pokud se do toho skutečně dáte hned a s vervou a budete se zuby nehty držet svého cíle. Pokud vytrváte, uspějete – podle odborníků totiž je šest týdnů minimální doba, po níž se vaše snahy o zhubnutí mohou projevit. A do letních prázdnin máte dvakrát více času. Tak do toho!

Tato témata jsme pro vás také nachystali:

Posilovna, dieta, psychika

Většina z nás si myslí, že základem budoucí krásné a štíhlé postavy je dieta, a tak okamžitě začneme s razantní změnou jídelníčku. To je správný krok a při snaze zhubnout za krátkou dobu (a v ideálním případě v této snaze vytrvat i nadále), byste se změnou měli začít okamžitě. Hubnutí jde ovšem samozřejmě ruku v ruce i s cvičením, které nám nejen pomáhá shazovat nadbytečné kilogramy, ale zpevňujeme si jím postavu. Experti doporučují cvičit alespoň třikrát týdně, a to vždy minimálně půl hodiny, ideálně spíš hodinu. Pokud se k pohybu donutíte pouze dvakrát do týdne, nezhubnete díky němu, je to spíš taková „udržovačka“. A úplně nejlepší je hýbat se každý den, pokud vám to povinosti dovolí.

 

Díky pouhé změně jídelníčku a cvičení ale nezhubnete. Tyto snahy totiž doplňuje ještě třetí základní pilíř, a to je správné naladění, motivace, pevná vůle, odhodlání. Tedy psychika. Ne nadarmo se říká, že pokud vás něco trápí, je to ve vaší hlavě. A vaše hlava vám může pomoci minimálně ze třetiny, abyste uspěli. Pakliže to dokážete, do léta můžete klidně zhubnout deset i více kilogramů, plus si vytvarujete postavu a v plavkách zazáříte.