Dámy, víte, jak se do léta zbavit špeků na břiše?

Neznáme žádnou ženu, která by tolik řešila jiné partie. Všechny nejvíc dbáme na své bříško. Chtěly bychom ho mít krásně ploché, ale přitom pevné, přesně tak jak to mají ty úžasné herečky v hollywodských filmech nebo svůdné modelky na obálkách časopisů. A léto se kvapem blíží. Tak jak zatočit se zimními špíčky a dosáhnout krásného bříška?

Pozitivní zprávou je, že na to máme ještě dost času, protože je tu teprve začátek jara. Ovšem ideální je posilovat a udržovat si bříško neustále, protože boj s jo-jo efektem a neustálé přibírání a následovné shazování se nepěkně podepisuje na naší kůži. A kdo by stál o strie, celulitidu a další nepříjemnosti? Proto vám poradíme, jak se skutečně zbavit pneumatiky v oblasti břicha a dosáhnout postavy, o které sníte. Ale bez tvrdé práce to nepůjde.

Dieta nestačí

Pokud doufáte, že se špeky na břiše samy ztratí, pokud totálně změníte svůj jídelníček, začnete jíst zdravě, pestře a pravidelně, jste bohužel na omylu.

Čtěte také:

Vašemu tělu to prospěje, zlepší se vám metabolismus, zhubnete, budete se cítit lehčí a spokojenější samy se sebou – ale na zpevnění bříška je to málo. Tady totiž pomůže jedině pohyb. A to ne ledajaký, protože například chůzí nebo běháním se tuku v oblasti břicha vážně nezbavíte. Potřebujete se zaměřit právě na tyto problémové partie a vytrvat ve svém úsilí, dokud nedosáhnete dokonalého stavu, po němž toužíte. 

Tuk ohrožuje zdraví

Problém tuku na břiše netkví v jeho neestetičnosti, i když tu řeší většina z nás. Je totiž nebezpečný pro naše zdraví, potažmo i život, jelikož může dosahovat až k vnitřním orgánům, obalovat je a tím je ohrožovat a komplikovat jejich funkčnost. Všichni odborníci i lékaři se proto shodují, že v zájmu vlastního života bychom s ním měli zatočit co nejdříve.

Bez posilování břišních svalů to nepůjde, takže buď můžete začít sami doma, nebo si zkuste zaplatit alespoň pár lekcí ve fitku s trenérem, který vám poradí ty správné typy cvičení a ještě vám pomůže vychytat chyby, které při cvicích třeba děláte. Kromě posilování ovšem nezapomínejte ani na běžný pohyb, který podpoří a doplní vaši snahu. Když půjdete například dvakrát týdně posilovat a dvakrát týdně si zaběháte nebo zajezdíte na kole, bude to úplně dokonalé a špeků (nejen na břiše) se budete zbavovat úžasnou rychlostí. A v plavkách v létě zazáříte.