Recept na ploché bříško: cviky na pánevní dno

Jelikož každá žena a dívka, která se objeví v módním časopisu či v hollywoodském filmu má dokonalou postavu modelky a ploché břicho, připadá nám to jako nesplnitelný sen. Kdo má čas chodit pravidelně do posilovny? Komu se chce pravidelně cvičit? Je vůbec možné dokázat vytrvat, neztratit pevnou vůli a cvičit vlastně každý den, tedy neustále? I když se vám podaří dosáhnout pevného bříška, zase o něj brzy přijdete, pokud se pak cvičení zase vzdáte. Ale když vytrváte a za tímto svým snem si půjdete krok za krokem, přinese vám to víc než jen závistivé pohledy žen a obdivné pohledy mužů.

Pevné svaly

Ploché bříško nezískáte jen tím, že budete jíst zdravě. Nutným krokem je začít pravidelně cvičit a vybírat cílené cviky na posílení břišních svalů, ale i donutit tělo spalovat přebytečný tuk. Díky tomu se zbavíte nevzhledných tukových polštářů a získáte pevné, ale nikoliv nehezké břišní svalstvo (tedy nemusíte se bát, že budete vypadat jako kulturistka). Nejde tu jen o to, že se pak můžete začít chlubit a nemusíte se bát ukázat světu svůj pupík. Zpevněné břišní svalstvo pomáhá i zádům, respektive bederní páteři. Člověk pak má lepší postoj, nepřetěžuje žádnou část páteře a netrápí ho tolik bolesti zad.

Pánevní dno

Zatímco mužům stačí shodit kila, trénovat k tomu pravidelně břicho a po nějaké době se jim začne rýsovat onen známý pekáč buchet, u žen to často tak jednoduché není. Pravidelně se snažíme, cvičíme ty správné cviky, ale pořád to není ono. Důvodem je, že se kromě břicha se musíte soustředit i na cviky posilující pánevní dno. To má mnoho žen kvůli svému stylu života ochablé a právě to může vést i k inkontinenci a menšímu požitku z milostného života. Rozhodně tedy není od věci posilovat i tyto vnitřní svaly, které vám pomohou splnit si sen v podobě pevnějšího bříška.