Začněte cvičit ve dvou, má to spoustu výhod

Přemlouváte se už dlouho, že začnete cvičit, ale stále máte nějakou dobrou výmluvu, proč právě dnes to zase nejde? To se vám nestane, když se do cvičení pustíte třeba s kamarádkou nebo s partnerem. Sami sobě můžete namluvit cokoliv a na cvičení se klidně vykašlat, ale pokud se dohodnete s někým druhým, že půjdete dnes cvičit, žádné výmluvy vám už nepomohou. A to je dobrý start pro začátek cvičení. 

Když chcete začít a opravdu vydržet

Svá nabraná kila po zimě chce do léta do plavkové sezóny shodit snad každý. Ne každému se to ovšem povede, protože chtít a skutečně tak učinit jsou dva rozdílné pojmy. S tím „vůbec začít“, má problém spousta z nás. Vydržet potom cvičit pravidelně může být ještě horší. Pokud je to i váš případ a pokaždé, když máte vyrazit do posilovny, se najde vždy nějaký důvod, proč to ještě o den odložit, měli byste začít uvažovat o tom, že k sobě ještě někoho přiberete. 

Pokud se domluvíte ve dvojici, že budete chodit dvakrát týdne do fitka nebo běhat, budete se navzájem podporovat a zaručeně se do toho snáze donutíte. Společná motivace může být silnější než nechuť se začít hýbat. Navíc před tím druhým nebudete chtít vypadat jako lenoch a slaboch, takže si případnou výmluvu raději rozmyslíte. 

Bavit vás bude všechno

Společné cvičení s někým blízkým vás bude zaručeně i více bavit, než kdybyste měli cvičit sami. Můžete se navzájem i více motivovat, povzbuzovat a také navzájem chválit. A způsob cvičení si můžete vybrat, jaký jen chcete. V páru můžete začít běhat, docházet na hodiny jógy nebo pilates ale i provádět běžné cviky – a dokonce efektivněji. Pomáhat si můžete navzájem při sklapovačkách nebo vyzkoušet dřepy s oporou. Uvidíte, že brzy se vaše společné cvičení stane oblíbenými chvilkami v běžném hektickém týdnu. 

Utužujte zdraví i vztahy

Cvičení ve dvou se vyplatí, i když potřebujete s tím druhým upevnit váš vztah. Každá společná činnost lidi spojuje – cvičení není výjimka. Pokud na sebe tak s kamarádkou nebo partnerem nemáte moc času, domluvte se, že začnete společně pravidelně cvičit. I když jste si hodně blízcí, při společném cvičení se můžete ještě více sblížit, což pomůže každému vztahu. Vytěžit z toho tak můžete opravdu hodně. Budete mít krásnou postavu a lepší vztahy. To stojí za zkoušku – co myslíte? 

Čtěte také: