Cvičení doma je efektivnější díky kombinaci sportovních pomůcek a váhy vlastního těla

Cvičení doma má své nesporné výhody. Pokud vás zrovna nelákají přeplněné a propocené posilovny, je domácí prostředí skvělou volbou. Právě doma můžete klidně cvičit a sledovat při tom váš oblíbený pořad v televizi. Šetříte čas, který byste jinak strávili na cestě do fitka a začít cvičit můžete vždy, když na to budete mít chuť. K efektivnějšímu domácímu cvičení existuje spousta pomocníků, díky kterým vás navíc vše bude bavit.

Balanční podložka

Hitem poslední doby jak pro cvičení doma, tak i v posilovnách, jsou balanční podložky. Dají se pořídit za hubičku a posílí vám svaly. A to i ty, o kterých pořádně ani nevíte.

Cvičení na balanční podložce je úžasně snadné a efektivní - cvičí se na ní s váhou vlastního těla. Skvěle zpevníte svaly celého těla, zejména tělesného jádra. Při cvičení na boso podpoříte svůj imunitní systém, rozproudíte krevní oběh a také promasírujete nervová zakončení v nohou. Cvičit na balanční podložce můžete běžné cviky, na které jste zvyklí – dřepy, sklapovačky, výkopy nohou i zákopy.

Čtěte také: Stepper je oblíbený mezi ženami i ke cvičení doma

Posilovací gumy

Všestranný pomocník, který zefektivní každodenní cvičení na maximum, to jsou posilovací gumy. Zakoupíte je s různými stupni odporu – lehkou, střední nebo vysokou zátěží. Díky ní cvičení s posilovací gumou více namáhá vaše svaly a pomáhá tak dostáhnout výsledků rychleji.

Můžete s nimi cvičit téměř každý známý cvik. A to téměř cokoliv, třeba dřepy, předkopávání, zakopávání, můstek na posílení zadní části stehen a zadečku, výpady ve stoje, kroky do boku. Existují i cviky, které posílí také ruce, hrudník nebo záda – kliky, rozpažování ve stoje, přítahy. Zkrátka, na co si jen vzpomenete. Začněte určitě s lehčí zátěží a jakmile si cvičení osvojíte, postupně přidávejte.

Čtěte také: Které cviky se dají cvičit jen s vlastní váhou?

Gymnastický míč

 

Na gymnastickém balónu budete cvičit držení těla už jen tím, že ho vyměníte za svou židli. Míč vám pomůže posílit celé tělo, odpomůže od bolestí zad a cvičení s ním vás bude bavit. Výběr velikosti balónu se odvíjí od vaší výšky – nízkému člověku by se na velikém míči špatně cvičilo. Gymnastický míč se navíc hodí pro každého bez rozdílu věku – cvičit na něm mohou i těhotné ženy, i děti, ale i senioři. Díky univerzálnosti poslouží ke cvičení jádra těla stejně skvěle jako k posilování nebo rehabilitaci. Stejně jako balanční podložka nebo posilovací guma je skladný a naplno ho tak využijete i ke cvičení doma.

Čtěte také: Jak se cvičí na "bosu"