Udržujte v létě fit i svoje vlasy, starejte se o ně a chraňte je před sluncem

Kdo má obarvené vlasy, ten o tom ví své – stačí pár dní pobytu na parném letním slunci a na barvě se to začne znatelně projevovat. Takzvaně šisuje, tedy zesvětlá, mění svůj původní odstín. A to ne vždy do zcela pěkného. Takže jako jedinou spásu často vidíme svého kadeřníka, který nám aspoň jednou během léta musí barvu obnovit, abychom nevypadali jako strašáci do zelí. Jenže to není vše, co slunce našim vlasům dělá – toto by totiž byl jen estetický problém. Slunce nám je totiž vysušuje, vlasy ztrácejí svůj živý vzhled, častěji nám připadají hrubé a více se nám třepí konečky. Dá se tomu nějak zabránit nebo je to zkrátka prokletí každého léta?

Dále čtěte: Zabraňte zbytečnému vypadávání vlasů

Vyživujte a myjte

V létě vlasy trpí i koupáním – voda v rybnících není nejčistší a v bazénech je zase spousta chloru. I proto si je myjte častěji, než jste běžně zvyklí – klidně obden nebo lépe i po každém koupání v nějakém koupališti. Kromě toho si pořiďte určitě masku na vlasy – výběr záleží na vás, můžete je i střídat, ale vždy se podívejte na složení. Maska by měla vlasy nejen zjemnit, ale hlavně jim dodat živiny. Neměla by obsahovat zbytečně moc chemie, příroda v tomto dokáže také pomoci.

Dále čtěte: Proti šedinám se dá bojovat i jídlem

UV ochrana je základ i u vlasů

A jak je to s tou barvou? Pakliže o ni nechcete předčasně přijít, můžete své vlasy zkusit aspoň trochu ochránit. Pokud víte, že se budete delší dobu pohybovat na slunci, jistě svou kůži namažete ochrannými krémy s UV filtrem. Krém se sice na vlasy nanést nedá, protože by je akorát zamastil, ale existují speciální spreje na vlasy, které v sobě obsahují právě UV filtry. Díky tomu se vlasy nejen tolik neničí, ale zachovají si déle i umělou barvu, kterou jste se jim rozhodli dát.

Čtěte také: Jak se dají pomocí stravy posílit kořínky vlasů