Které dětské zájmové kroužky vedou na plné čáře u dětí i rodičů?

Tanec

Velmi oblíbený koníček pro děti, a to pro všechny věkové kategorie, je tanec. U něj si dítě může vybrat z celé řady kategorií od moderního tance, přes hip hop, balet až po tance irské či třeba společenské. I tady ale počítejte s výdaji, jestliže se dítě bude tanci věnovat profesionálně. Pravidelné přehlídky, soutěže, drahé kostýmy i kurzy něco stojí. Na druhou stranu u tance se vaše dítě bude muset hýbat a díky tomu uděláte dobrou věc pro jeho zdraví.

Dále čtěte: V létě máte spoustu možností, jak se s dětmi hýbat

Bojové sporty

Všimli jste si, že se v poslední době rapidně zvýšil zájem o smíšená bojová umění? Mezi ta nejznámější patří MMA. Ačkoliv toto umění působí násilným dojmem, děti, které se pro něj rozhodnou, získají mnoho výhod do svého budoucího života. Ať už díky karate, MMA nebo jiu-jitsu, dítě díky ním zlepší svou učební disciplínu, ale také získá důvěru v sebe samo, naučí se soustředit a přitom vyvíjí tělesnou aktivitu. 

Počítejte s tím, že bojové sporty nejsou úplně levným koníčkem. Pokud se dítě kroužku věnuje naplno, musíte počítat s výdaji za oblečení, soutěže, prezentace a za samotný kurz. Takto investované peníze do svého dítěte jsou každopádně dobrou podporou pro jeho celý další život.

Čtěte také: Naučte své děti milovat moře

Jízda na koni

Jízda na koni je již dlouho oblíbeným koníčkem, a to jak u dětí, tak u dospělých. Je to také velmi obohacující aktivita. Člověk si ke zvířeti vytvoří pouto a ač se to možná nezdá, děti jsou neustále v pohybu a tráví čas venku.

Co kroužek, to jiné cenové rozpětí. Někde dáte větší sumu pouze za samotnou jízdu, jinde se za menší peníze dítě může o koníka i postarat a naučit se tak pečovat o zvíře.

Nauka na hudební nástroj

Je vědecky dokázáno, že hra na jakýkoliv hudební nástroj dítěti prospívá mnoha způsoby. Ať už si dítě vybere kytaru, housle nebo bicí, je to koníček, který může posílit jeho motorické dovednosti a soustředěnost. A to vede k lepším výsledkům i ve škole.

Mezi další oblíbené koníčky u dětí patří také společenské hry, různé druhy sportů a ty méně týmové děti se mohou bavit sbíráním například známek, hraček, komiksů nebo mincí.

Dále čtěte: Jak udržet zdravý životní styl pro celou rodinu