V létě máte spoustu možností, jak se spolu s dětmi hýbat a spalovat kalorie

Vodní radovánky k létu patří

Radovánky ve vodě jsou klasickou letní zábavou a to jak u moře, tak v Čechách na koupališti.

Chystáte se vyrazit na dovolenou k moři? Spojíte tak příjemné zážitky s místem prospěšným pro vaše zdraví. Je známo, že mořské ovzduší lidem prospívá - slaná mořská voda má blahodárné účinky na kůži, mořský vzduch pak pomáhá léčit dýchací soustavu a navíc díky slunečnímu svitu se v těle bude tvořit tolik potřebný vitamín D. Na dovolené v resortech se klidně zapojte do různých animačních programů a využívejte naplno sportovní aktivity nabízené plážemi. Každý pohyb se totiž počítá.

A pokud se letos nikam k moři nechystáte, také nevadí. Naopak - když sbalíte děti a osušky a vyrazíte na místní koupaliště nebo k rybníku, užijete si sluníčka i vody stejně. V posledních letech navíc mnoho koupališť přistavělo letní vodní atrakce jako jsou venkovní tobogány a skluzavky nebo divoké řeky. A právě na nich se spalují kalorie mnohem více - vždyť vystoupat po schodech nahoru na začátek tobogánu je pěkná dřina.

Jízda na kolečkových bruslích

Stanovte si určité dny, kdy si s rodinkou vyjedete na kolečkových bruslích. Pro klidnou jízdu hledejte asfaltové cyklostezky, po kterých bude jízda na bruslích pohodlná. Děti se vyřádí, unaví, všichni se pobavíte, a navíc spálíte i spoustu kalorií. Navíc, brusle můžete využívat i na dovolené, stačí si je přibalit s sebou. Menším dětem můžete pořídit "dvoustopé" brusle, aby se naučily pohybu na bruslích bez množství pádů. Nezapomeňte také na chrániče a helmy, aby si jízdu užili všichni bezpečně.

Čtěte také: Jak vybrat kolečkové in-line brusle

Turistika formou naučných her

Kdy jindy, než v létě objevovat okolí bydliště nebo i památky či přírodu? Pěší tůry jsou pro prcky jako stvořené. Abyste jim cestu zpříjemnili, připravte si i program – můžete zvolit nejrůznější hry, zahrát si kvíz o daném místě nebo jim po cestě vyprávět kdejaké legendy, které se vážou k místu, které hodláte navštívit. Nezapomeňte si doma krokoměr nebo chytré hodinky, budete tak mít přehled o tom, kolik kroků s dětmi za celý den uděláte.

Čtěte také: Kolik kroků ujít za den

Skupinové hry stmelují vztahy s dětmi

Badminton, vybíjená, tenis, skákání panáka – ačkoliv se to nezdá, i při takovýchto aktivitách s dětmi se tak lehce můžete zbavit kalorií. Pro děti to budou nezapomenutelné okamžiky, kdy tu budete pouze pro ně. Spolu s nimi si budete užívat stejný druh pohybu, neustále komunikovat a učit je. To samotné pomůže utužit váš vztah - budete táhnout za jeden provaz.

Jízda na kole jako pohyb pro rodiče i zábava pro děti

 

Není nad příjemný rodinný den, kdy se ráno sbalíte a vyrazíte s dětmi na projížďku na kole. Můžete jim i sobě cestu zpříjemnit lahodným obědem v restauraci nebo zastávkou u zmrzliny. Mimochodem, zmrzlina je dobrým "cílem", díky kterému děti budou cestu na kole brát mnohem zajímavěji. I tak soustřeďte ale jejich pozornost během cesty na samotnou trasu se všemi zajímavostmi kolem. I při této aktivitě si nezapomeňte pomocí tachometru nebo chytrých hodinek mapovat, kolik spálíte kalorií. Budete mile překvapeni.

Čtěte také: Při jízdě na kole také posilujete