Přestává vás cvičení bavit? Necvičte jen z povinnosti

Na každého z nás to jednou dolehne. Veškeré cvičemí, které jsme dělali tak rádi, najednou je nudné, otravuje nás a děláme ho jen z povinnosti. Častěji jsou tímto ohroženi začátečníci, kteří se vrhnou na sport - a to v jakékoliv podobě - po hlavě a o to rychleji je může přestat bavit. Budete-li cvičení brát jako aktivitu pro radost, nikoliv jako nutnost, jistě se vám bude dařit lépe. 

Zvolte si správný druh sportu

Na výběr máte z nepřeberného množství typů sportů a činností, dejte si proto záležet při volbě aktivity. Jestliže vás daná činnost nebaví a nenaplňuje, pak je zcela zbytečné pokračovat. Důležité je zaměřit se na váš cíl - zda chcete spíše zhubnout tuk nebo naopak budovat svalovou hmotu. Pak už je volba jen na vás. Ideální je vyzkoušet si více sportů a pak případně výběr zúžit na to, co vám bude vyhovovat nejvíce.

Dále čtěte: Hubnete podle internetu? Dejte si pozor na některé rady, které tam uvidíte

Věnujte se i odpočinku

Pokud najdete sport, který vás pohltí, je důležité myslet také na to, abyste věnovali dostatek času odpočinku. Není totiž rozumné se přetěžovat. Svaly také potřebují čas na regeneraci, nebojte se proto poznávat své hranice a schopnosti, myslete však na to, že odpočinek je pro vás velmi důležitý. Máte-li pocit, že je toho na vás moc, pak se nebojte zvolnit tempo, časem se do toho dostanete. 

Sparing partner jako motivace

Pokud máte problém přemluvit se do cvičení sami, ale přesto byste se rádi věnovali sportu, pak je skvělá volba najít si parťáka, který do toho půjde s vámi. S ním se budete moci předhánět, navzájem se tak motivovat, sdílet své pokroky či naopak potíže a celkově navázat nový druh vztahu. Sparing partnerem se navíc může stát i někdo zkušenější, kdo vám pomůže v začátcích.

Dále čtěte: Jíst správně není složité. Pomůže to i vašemu zdraví