Schwinn cycling - stejné jako vyrazit na kolo, jen v místnosti a zábavnější

Zatímco spinning byl pár let zpátky velkým hitem mezi skupinovými cvičeními, jeho sourozenec Schwinn cycling takové slávy nedosáhl. Přitom tento druh cvičení je speciální tím, že kombinuje základní cyklistické pohyby z reálné jízdy na kole s motivačními metodami jako je hudba nebo vedení zkušeným trenérem. Díky němu můžete zábavně dosáhnout lepší fyzické kondice či dokonce redukce váhy, aniž byste museli vyrážet na kolo ven.

Co je schwinn cycling?

Schwinn cycling je velmi účinné kardiovaskulární cvičení, které svou podstatou a skladbou skvěle motivuje k lepším výkonům. Přestože poslední dobou je stále populárnější venkovní pohyb - ať už klasická cyklistika nebo koloběžky, u Schwinn tyclingu se jedná o sálovou aktivitu, při které dokážete aktivně spalovat kalorie a dosáhnout tak kýžených výsledků v relativně nízkém čase. Obrovským plusem Swinn cyclingu je fakt, že vychází z cyklistiky a přenáší na statický cyklotrenažér pohyby a tempo ze skutečné jízdy na kole. I zde si můžete zvolit požadovanou zátěž nebo terén, který chcete jet, rytmus je pak určován i pomocí hudebního doprovodu. Při této aktivitě se doporučuje využívat měřič tepové frekvence - třeba v podobě chytrých hodinek - abyste mohli co nejvíce zefektivnit své cvičení a dosáhnout očekávaných výsledků. 

Obtížnost pro začátečníky i zdatné

Schwinn cycling lze rozdělit do několika různých kategorií dle toho, jak moc jsou náročné a na co jsou zaměřené. Mezi pohodové kategorie patří například regenerační jízda, která se skvěle hodí pro počáteční zahřátí, po skončení náročného tréninku nebo po zranění či nemoci. Tep dosahuje pouze zhruba 50 % maximální tepové frekvence.

Pro ty zkušenější, kteří už znají limity svého těla při různých druzích cvičení se nabízí další varianty tréninků. Zvolit si můžete například mezi nízkou či vysokou vytrvalostí. Cvičení pro nízkou vytrvalost spolehlivě spaluje tuky a zajišťuje zlepšení metabolismu, zatímco vysokovytrvalostní cvičení zlepšuje kardiovaskulární systém. Další možností je trénink „jízdy do kopce" (u Schwinn cyclingu označovaný anglickým "hill"), který díky vyšší obtížnosti přináší zlepšení svalové kondice a síly. 

Nejzajímavějším stylem je kategorie s názvem fartlek, kdy se jedná o hru s rychlostí. Tento druh cvičení nemá přesně daný charakter, vše je v rukou zkušeného trenéra. Jezdec tak nikdy v podstatě neví, co ho čeká a jaký sklon, rychlost a tempo ho čeká po skončení každé etapy.

Podobně se můžete dosyta "vyřádit" při hodině závodu, kdy vás trenér motivuje k tomu, abyste vydali ze sebe co nejvíce a měli lepší výsledky než ostatní na stejné lekci.