Recept: těstoviny s hermelínovou omáčkou a špenátem

Těstoviny jsou skvělé jídlo, díky rychlosti přípravy nás dokážou zachránit, když nemáme čas na dlouhé vaření. Naštěstí existují i rychlé omáčky, které těstoviny doplní. A přesně takové je i ta z našeho receptu.

Co budeme potřebovat?

  • 1 porci těstovin tagliatelle
  • 1 hermelín
  • 1 sklenice mléka
  • 1 hrst špenátových listů
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • sůl
  • bílý pepř

Jak na to?

Příprava je opravdu velmi snadná. Stačí vše smíchat ve správném pořadí a vše je hotovo. Ze všeho nejdříve si dáme vařit těstoviny, podle návodu na obalu.

Mezitím dáme na pánev trochu olivového oleje, špenátové listy a rozmačkaný stroužek česneku. Špenát necháme jen změknout, což trvá jen chvilku, důležité je, aby neztratil barvu.

Jakmile špenát změkne, dáme jej bokem a na stejnou pánev dáme nakrájený hermelín, na malé kousky. Přelijeme mlékem a necháme rozpustit. Dochutíme pepřem a solí, vrátíme špenát a do omáčky přidáme uvařené těstoviny. Vše spolu ještě prohřejeme společně a můžeme podávat.