Máte chytrý telefon? Pomůže vám zhubnout

Kdo chce zhubnout a trvale se zbavit nadbytečných kil, ten k tomu potřebuje víc než jen začít se hýbat. Je třeba mít správnou motivaci a jasně před sebou vidět výsledky svého snažení. K tomu mohou skvěle posloužit mobilní telefony, respektive aplikace, které jsou vyvinuté právě k tomu, aby vám pomohly zhubnout. A kromě toho vám ukážou spoustu dat či analýz o vašem snažení nebo poradí s vhodnýu aktivitami. Vezměte si třeba i takový obyčejný krokoměr (ať už klasický, nebo jako aplikaci) – můžete sice denně nachodit deset kilometrů, ale dokud své výsledky neuvidíte černé na bílém, tak vás nebudou tolik těšit a tolik motivovat, abyste chodili dál.

Počítání kalorií

Kromě počítání kroků vám aplikace mohou počítat i kalorie – kolik jste už za den přijali a kolik přijmout ještě smíte. Samozřejmě je to na vás, abyste si v aplikaci vše pečlivě a poctivě zaznamenávali, ale přinese vám to své ovoce. Pro mnoho lidí jsou totiž kalorie nejzásadnějším ukazatelem, který jim pomáhá shazovat nadbytečná kila. A málokoho baví sáhodlouhé dohledávání hodnot a zapisování na papír – aplikace zvládnou totéž a velmi rychle. Některé dokážou i skenovat čárové kódy a mají v sobě velmi rozsáhlou databázi potravin. Některé zase umí průběžně doporučovat i vhodné pohybové aktivity.

Dietní poradce

Můžete chodit ke klasickému nutričnímu specialistovi a nechávat si sestavovat odborné jídelníčky – nebo si usnadněte tuto práci díky aplikaci. V obchodě s aplikacemi jich najdete velké množství a při výběru zde dejte nejprve na recenze, abyste nešlápli vedle.

Ovšem ani sebelepší aplikace vám nezaručí, že skutečně zhubnete. Vždy je to jen na vás a vaší pevné vůli, odhodlání a snaze vydržet a nevzdat se při prvním neúspěchu.