Večer se neodbývejte jen rychlou sprchou, dopřejte si doma lepší relax

Vyhnout se stresu? To je v dnešní době skoro nemožné a většina lidí se s ním potýká jak v práci, tak i doma. Současná doba je také pro mnoho z nás velmi stresující, takže není nazbyt zarelaxovat si, kdykoliv k tomu máte možnost. A že je vaším jediným způsobem relaxace pobyt v sauně, solné jeskyni, pokec v kavárně s kamarádkou či návštěva fitcentra? To je sice - zejména nyní - špatné, ale relaxovat a uklidňovat se můžete i jinými způsoby, a to i u vás doma. A když na to přes den nemáte čas, využijte aspoň klidného večera, když nemusíte nic řešit a máte skutečně čas jen sami na sebe.

Horká koupel

Večerní horká koupel je prospěšná po mnoha stránkách. Teplá voda má značný vliv na naši psychiku, prohřeje nás, uklidní, zažene stres a také dokáže uvolnit svaly, které jsou nejen kvůli práci, ale i kvůli psychickému náporu často napjaté. Když pak z horké vody vylezete a zavrtáte se do postele, cítíte se příjemně malátní, padá na vás únava, netíží vás žádné zbytečné myšlenky ani starosti.

Takovou koupel si ale můžete ještě vylepšit, abyste potěšili i své smysly. Ne nadarmo se vyrábějí různé přísady do koupele, které potěší nejen děti. Pěna do koupele je nejen efektní, ale potěší i dospělého. A různé soli do koupele prospívají také vaší pokožce.

Dejte si nohy nahoru

Nezáleží na tom, jestli svůj pracovní den trávíte na nohou nebo v kanceláři. Když jste konečně večer doma sami, nebojte se uvolnit. Sedněte si pohodlně na pohovku či do křesla, dejte si nohy nahoru, ať si odpočinou, zavrtejte se pod deku, uvařte si bylinný či ovocný čaj, zapalte svíčku, pusťte si oblíbenou hudbu či nějaký pořad, případně vezměte knížku a hoďte všechny starosti aspoň na chvíli za hlavu.