Máte po Velikonocích pár kilo navíc? Zbavíte se jich celkem snadno

Letos nám ubudou jídla, která ochutnáváme u vzdálených příbuzných. Pokud se navštěvujete alespoň se svými známými, přáteli a rodinou, kteří bydlí ve stejném okresu jako vy, tak i u nich jistě dostanete ledacos na zub. Ať už se jedná o tradiční mazanec, velikonoční nádivku s uzeným masem, beránka politého čokoládou nebo s krémem, velikonoční vejce. K tomu jsou děti zahrnovány spoustou sladkostí od velikonočního zajíčka, jimž často neodolají ani dospělí. Když se to sečte, tak po čtyřech dnech lenošení před televizními obrazovkami a nacpáváním se dobrotami můžete mít klidně i několik kil navíc. Což potěší málokoho. 

Jarní pohyb

Velikonoční hodování by samo o sobě nebylo až takovou tragédií, kdyby nenavazovalo na několikatýdenní (a pro mnoho lidí několikaměsíční) uzavření se ve svých domovech. V této době z nudy či ze stresu hodně lidí konzumovalo spoustu nezdravých jídel, která předtím v takovém množství nejedlo. Mnoho lidí se tak s příchodem jara vyděsí, když si stoupnou na váhu. A nyní je nejvyšší čas začít s tím něco dělat. Počasí už je lepší, takže můžete využít slunce a čerstvého vzduchu, stejně jako příjemnějších teplot, a začít s pohybem, cvičením nebo aspoň procházkami.

Zahrádka pomůže

Značnou výhodu mají lidé, kteří vlastní zahradu. I když se jim zrovna nechce cvičit, tak jarní práce na zahradě také pomohou zlepšit kondici a shodit nadbytečná kila. Jarní úklid potřebuje po zimě i zahrada, je nutné ledacos omýt, zamést, vyčistit. Záhony už potřebují péči svých majitelů, stříhají se stromy, začíná se sázet, plít. Každý pohyb je dobrý a pomáhá. A když si mezitím ještě vyrazíte na svižnější procházku, tak vaše velikonoční nadbytečná kila brzy zmizí – jen je nutné jíst i jarněji, tedy o něco zdravěji a lehčeji.