Krásná a pevná prsa získáte i díky cvikům nebo prokrvování

Aktivní pohyb a cvičení je základ úspěchu

Toto doporučení nejspíš dobře znáte. Pravidelný pohyb je základ krásné a pevné postavy, stejné doporučení platí i v případě pevných a krásných ňader. Právě pohybem podpoříte spalování tuků, ale i prokrvování celého těla, vyplavování toxinů a pomůžete veškerým zdravým procesům.

Posilování a protahování prsních svalů je jedním ze způsobů, jak si udržet pevnější ňadra. Zejména dva důležité cviky by vaší sérii rozhodně neměly chybět.

Rozpažení s činkami v ruce

Prvním cvikem je rozpažení se zátěží v dlaních. Použít můžete činky nebo plné plastové lahve, avšak je nutné mít alespoň kilovou zátěž v obou rukách. Lehněte si na záda a pod sebou mějte vysokou podložku nebo menší schůdek, který vám zaručí, že se vaše ruce po rozpažení nebudou dotýkat země.

 

Od trupu těla pomalu ruce rozpažte, chvíli vydržte, a poté vraťte do původní polohy k tělu. Tento cvik opakujte alespoň patnáctkrát s přestávkami třikrát po sobě. Cvičení na prsní svalstvo se snažte zařadit alespoň třikrát týdně. 

Kliky jsou účinnou klasikou

Do svého cvičebního plánu byste měla zařadit také široké kliky. Je na vás, zda budete cvičit klasické kliky, nebo ty dámské s koleny na zemi. Důležité je, aby vaše dlaně na zemi byly ve větší šířce, než jsou vaše ramena. Poté se můžete pustit do cvičení kliků. Zpočátku jich nejspíš zvládnete méně, postupem času ale můžete opakování přidávat.

Prokrvení prsou je důležité

Pro krásná, zdravá a pevná prsa nestačí jen třikrát týdně cvičit. Věnujte svým ňadrům dostatek času a péče i během klasické osobní hygieny. Například ve sprše věnujte chvíli i ňadrům a masáži za pomocí proudu vody nebo mycí houby. Krouživými pohyby masírujte celé ňadro i oblast dekoltu a podpaží. Zbavíte se tak všech odumřelých buněk na kůži a vaše ňadra se lépe prokrví. 

Pravidelné masáže prsou a zpevnění prsních svalů pomohou ke krásnému a plnému dekoltu během několika týdnů, stačí jen vytrvat.