Každý relaxujeme jinak. Některé druhy odpočinku ale máme společné

Přiznejte se – jak často si dopřejete skutečný odpočinek? Takový ten, kdy opravdu vypnete a jen si užíváte relaxace. Právě odpočinek je stejně důležitou součástí života, jako například spánek. Kam se ale vydat za příjemnou relaxací? Každý toto vnímáme trochu jinak, a přitom některé druhy odpočinku máme společné.

Saunování

Finská sauna je skvělým místem, kde posílíte svou imunitu, ale kde si také skutečně odpočinete. Telefon ani chytré hodinky si sem nevezmete, proto vás nemůžou rušit hovory, ani zprávy, ale ani všední starosti. Poslechněte si relaxační hudbu a vychutnejte si čas jen pro sebe. Ideální je dopřát si tři kola “pocení se” v sauně prokládané chvílemi odpočinku a vychladnutí, při kterých také doplníte tekutiny. Pravidelné saunování vám pomůže zlepšit pleť, upevnit obranyschopnost, a také zahřát vaši duši pocitem skvěle využitého času k relaxaci.

Masáže

Alespoň jednou měsíčně si dopřejte kvalitní masáž přesně podle vašich požadavků. Láká vás sportovní masáž, která vám prohýbe tělo? Nebo preferujete zdravotně zaměřenou masáž pro posílení imunity? Můžete také chtít rozproudit lymfy nebo odstranit bolesti v oblasti páteře. Taková aroma masáž uvolní vaše tělo, ale i smysly, lávové kameny přinesou teplo a uvolnění ztuhlým svalům. Masáž baňkami vám zajistí rychlejší odvod odpadních látek z těla. Zkrátka různých druhů masáží je spousta a je jen na vás, kterou potřebujete nebo kterou si vyberete.

Kosmetika

Pro ženy i pro muže by mělo platit stejné pravidlo – starejte se o své tělo, rádo vám to vrátí. Péči kromě kondice samotného těla a svalů potřebuje i naše pokožka. Někdo si právě při péči o pleť doma dopřává svou chvíli odpočinku, jiní zase rádi alespoň jednou měsíčně vyrazí na odborné ošetření pleti.

Kavárna

Ano, všichni si občas sedneme do kavárny s přáteli a jen tak si povídáme. Může to být příjemná forma odpočinku, nicméně čas pro sebe si při takovém společenském posezení nenajdete. Většinou posloucháte starosti ostatních a přebíráte je na sebe. Zajděte si do kavárny někdy jen tak, sami. Najděte si příjemný výhled do okolí a jen pozorujte ruch města a vychutnejte si nápoj – při tom si nejlépe uvědomíte, že vy jste ten, kdo jen tak sedí a je v klidu. A to je ten pravý relax.