Máte rádi bubble tea? Pak musíte vědět, co je to tapioka

Začneme od základu. Znáte Maniok? Maniok je rostlina, jejíž kořeny se již po velmi dlouhou dobu používají k výrobě mnoha přípravků. Ať už v lékařství jako pomocník pro výrobu léků nebo právě v potravinářství nejčastěji jako škrob k zahuštění polévek a omáček či v podobě mouky pro bezlepkové pečivo. Z tapioky se také často připravuje výborný přírodní puding. Jelikož je tapioka známá a využívaná tisíce let, není důvod ji považovat za produkt reklamního průmyslu.

Tapioka neobsahuje nezdravé tuky, zato komplexní sacharidy důležité pro trávení ano. A právě na trávení má velmi příznivé účinky a je známá jako pomocník při potížích s trávením. Tuky obsahuje zejména ty zdravé - v podobě omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Díky obsahu komplexních sacharidů vás tapioka dokáže na dlouho zasytit.

Mimo sacharidů obsahuje tapioka také důležité minerály - vápník, draslík, hořčík, fosfor a železo. Kromě nich také kyselinu listovou a vitamín B.

Právě tapioka se do bubble tea přidává v podobě perel. Ty jsou připraveny přímo v podobě perel z tapiokového škrobu. Pak je stačí přidat do vroucí vody a za občasného míchání vařit až do chvíle, než zprůhlední. Právě takto připravené (a občas i dochucené) perly se přidávají jako základ do bubble tea. 

Když si budete kupovat bubble tea, dejte přednost tapiokovým perlám před ostatními přeslazenými perlami. I když samotný bubble tea je v základu voda a sladidlo, tapiokové perly vás aspoň pomohou zasytit.


Tyto články vás také zajímají: