Recept: kuře s rajčaty a celerem

Řapíkatý celer bývá v naší kuchyni často neprávem opomíjen. Přitom v něm najdeme důležité látky, jídlo dokáže ochutit a především mu dodá neobyčejnou svěžest. Vyzkoušejte jej v dnešním receptu a uvidíte, že vás dokáže překvapit.

Co budeme potřebovat?

  • 2 kuřecí prsa
  • rajčata
  • rajčatový protlak
  • řapíkatý celer
  • koriandr
  • cibule
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • třtinový cukr

Jak na to?

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a dáme je orestovat na zpěněnou cibulku, kterou jsme nakrájeli na drobno. Mezitím, co se nám maso restuje, očistíme celer. Jednotlivé stonky celeru rozřízneme a oškrabeme klasickou bramborovou škrabkou. Právě nahoře jsou na celeru dlouhá tvrdá vlákna, která by vám nechutnala. Jakmile máme hotovo, nakrájíme jednotlivé stonky na kolečka. Přidáme k masu a lehce prohřejeme. Nyní už zbývá jen přidat rajčata, očištěná, oloupaná a nakrájená na půlky. Necháme dusit, společně s protlakem, který omáčku trošku zahustí. Podle chuti dosolíme, opepříme a pokud jsme použili nezralejší rajčata, dosladíme cukrem. V samotném závěru do směsi natrháme koriandrové lístky, ale už nevaříme, jen promícháme v horké směsi.

Příprava je opravdu snadná a dietní oběd je na světě během okamžiku. Uvidíte, že budete explozí chutí příjemně překvapeni.