Recept: krůtí výpečky

Výpečky jsou skoro naší národní klasickou a kdo by je nemiloval? Maso se díky dlouhé době přípravě ve vlastní šťávě nasákne chutí. Obvykle se tento pokrm připravuje s vepřového masa a to z jeho nejtučnějších částí, my vás ale naučíme dietnější variantu. Krůta vyniká širokou škálou druhů mas a tak na ní určitě najdeme i kousek vhodný k výpečkům.

Co budeme potřebovat?

  • 1/2 kg krůtího stehna
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • majoránka
  • pepř
  • trocha mouky

Jak na to?

Krůtí stehno zbavíme kůže, pokud jsme nekoupili už bez něj. Očistíme od šlach a nakrájíme na větší kousky. Na jemno nakrájíme cibuli, přisypeme nasekaný česnek a koření. Promícháme s masem a dáme do misky vhodné do trouby. Přikryjeme a pečeme přikryté přibližně 40 minut. V závěru odkryjeme, poprášíme moukou, promícháme a necháme jště dopéct. Máme hotovo a můžeme podávat, například vyzkoušejte servírovat s výborným kedlubnovým zelím.