Krůtí maso

media

Recept: krutí prsa v pikantní suché marinádě

Už jste někdy zkusili suchou marinádu? V našich krajích se obvykle používá ta založená na oleji a tak je možná na čase vyzkoušet něco nového. Tahle marináda totiž maso hezky uzavře a i sušší kousky, jako jsou krůtí prsa, zůstanou hezky šťavnatá.
media

Kloubům pomůžete i pomocí potravin, které podporují tvorbu kolagenu

Kolagen - slovo, které se často používá v souvislosti s doplňky stravy na podporu kloubů. Možná jste nabyli dojmu, že kolagen je nejlepší pořídit v lékárně a že to je jediná cesta, jak klouby ochránit. Přitom živiny důležité pro tvorbu kolagenu obsahuje spoustu potravin, které seženete běžně v obchodě. Své klouby tak můžete podpořit už jen tím, že se zamyslíte nad svým jídelníčkem.
media

Jdete koupit mleté maso? Dejte si pozor na toto!

Mnoho dietních jídel se dá připravit z mletého hovězího, vepřového nebo krůtího masa. I proto mleté maso už nemusíte kupovat jen u řezníka, najdete ho i ve stálé nabídce supermarketů. A to hned v několika variantách, každá s jiným procentem tuku, různé mixy, ale bohužel i různé složení výrobku.
media

Recept: krůtí roláda se špenátem a sýrem

Krůtí prsa jsou výborným společníkem v kuchyni, ale mají jednu nevýhodu. Sama o sobě jsou opravdu suchá. Proto je výborný nápad doplnit je něčím, co jim dodá šťávu. Špenát a sýr se skvěle doplní a výsledkem je výborný oběd.
media

Recept: krůtí výpečky

Výpečky jsou skoro naší národní klasickou a kdo by je nemiloval? Maso se díky dlouhé době přípravě ve vlastní šťávě nasákne chutí. Obvykle se tento pokrm připravuje s vepřového masa a to z jeho nejtučnějších částí, my vás ale naučíme dietnější variantu. Krůta vyniká širokou škálou druhů mas a tak na ní určitě najdeme i kousek vhodný k výpečkům.
media

Quesadila - závan exotiky v jednoduchém receptu

Jídla, která se jedí v zahraničí, obvykle považujeme za příliš složitá na přípravu v české kuchyni. Opak je pravdou! Stejně jako u nás existuje obrovské množství jídel, jejichž příprava nezabere moc času. Proč taky? Vždyť ani jinde na světě lidé nechtějí trávit hodiny vařením.
media

V čem se liší jednotlivé druhy masa

Maso je bohatým a důležitým zdrojem bílkovin. Ty mají schopnost dobře zasytit naše tělo a přispívají k tvorbě svalové hmoty. Díky tomu také mají zásluhu na urychlení metabolismu. Ve svalové hmotě totiž látková přeměna probíhá rychleji než v tukové tkáni.