Recept: krůtí maso se sýrovou omáčkou a zeleným pepřem

Pokud jste v kuchyni ještě neobjevili kouzlo zeleného pepře, je na čase. Pepř je v našich končinách vcelku běžný, ale ten nakládaný zelený už tolik ne. Přitom přidá masu na pikantnosti a výborně podpoří trávení.

Co budeme potřebovat?

  • 250g krůtích prsou
  • lžičku zeleného pepře
  • 300ml mléka
  • 150g parmazánu
  • 150g zralého chedaru
  • lžička zeleného pepře

Jak na to?

Na pánvi osmahneme na kousky nakrájené kuřecí maso. Vhodnější jsou tenké plátky, které se rychleji prohřejí. Jakmile maso zrůžoví po obou stranách, přidáme zelený pepř. Ten necháme jen mírně prohřát a maso vyjmeme z pánve. Na výpek nalijeme mléko, do které postupně zamícháváme oba druhy sýrů. To je celé kouzlo. Hustotu omáčky si volte buď přidáním, nebo odebráním mléka, ale pamatujte, že po vychladnutí dost ztuhne.

Dobrou chuť! Na sýr nemáte chuť? Pak vyzkoušejte recept na lahodné krůtí karbanátky.