Recept: Dietní řízky v kukuřičných lupínkách

"Zdravé řízky". Jako bychom si v tomto slovním spojení protiřečili. I takové zdravé a chutné jídlo se dá ale lehce připravit. Bez jakéhokoliv smažení a hlavně bez velké námahy budete mít výborný dietní oběd nebo večeři. Sbíhají se vám už sliny? Jdeme na to! 

Co budeme potřebovat

Jak na přípravu

Krůtí prsa si nakrájíme na plátky - nejlépe podobné velikosti, aby se nám pak dobře propekly všechny. Plátky lehce naklepeme rukou, osolíme a opepříme z obou stran. Pokud chceme pikantní chuť, teď přišla ta chvíle na okořenění plátků chilli kořením.

Jogurt vyklopíme do hlubokého talíře. Kukuřičné lupínky trochu rozdrtíme - ale ne úplně najemno! Rozdrcené si je pak vysypeme do talíře nebo misky dostatečně velké, aby se v něm daly bez problémů obalit plátky krůtího masa. Zároveň si už připravíme plech - na něj rozložíme pečící papír.

Okořeněné plátky nejprve obalíme v jogurtu a poté v rozdrcených kukuřičných lupínkách. Takto připravené je klademe na plech, na pečící papír. Pokapeme je olivovým olejem a plech dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů.

Krůtí řízky v kukuřičných lupínkách necháme péct v troubě do doby, než lupínky začnou hnědnout, podle typu trouby počítejte s časem cca 30 minut.

Řízky můžeme jíst i samotné bez přílohy - chuťově jsou vynikající. Lupínky v troubě zkřupnou a v kombinaci s jemným krůtím masem vám zaručeně budou chutnat víc než rozměklé v mléku.

Přejeme dobrou chuť!