Ty nejlepší články rovnou do mailu

Quesadila - závan exotiky v jednoduchém receptu

Jídla, která se jedí v zahraničí, obvykle považujeme za příliš složitá na přípravu v české kuchyni. Opak je pravdou! Stejně jako u nás existuje obrovské množství jídel, jejichž příprava nezabere moc času. Proč taky? Vždyť ani jinde na světě lidé nechtějí trávit hodiny vařením.

Co potřebujeme?

  • 4ks Celozrnné tortily
  • 500 g krůtích prsou
  • 5 rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 100 g sýru čedar
  • olivový olej

Jak na to?

Rajčata nařízneme do kříže na špičce, spaříme horkou vodou a oloupeme. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Osmahneme je poté na troše olivového oleje. Oloupaná rajčata pak přidáme k česneku, osolíme, opepříme a necháme povařit. Zbavíme se tak přbytečné šťávy, která by jinak z quesadily vytekla.

Krůtí prsa nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme a podusíme na troše vody, aby změkla. Jakmile je maso hotové, odstavíme ho z vařiče a přidáme k rajčatové omáčce. Pak už stačí jen pár minut nechat společně povařit na mírném plameni.

Připravíme si pánvičku. Na ní položíme tortilu a do jedné poloviny - ne však až k okrajům - navršíme krůtí maso s omáčkou. Tortilu pak přeložíme napůl a okraje přimáčkneme k sobě. Takto připravenou quesadilu pak opražíme, až tortila zkřupne.

Pak už jen na teplou quesadilu stačí nastrouhat trochu čedaru a můžeme se do ní pustit.

Nechte si chutnat!


Tyto recepty vám také zachutnaly:

Co vy na to?