Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: krůtí roláda se špenátem a sýrem

Krůtí prsa jsou výborným společníkem v kuchyni, ale mají jednu nevýhodu. Sama o sobě jsou opravdu suchá. Proto je výborný nápad doplnit je něčím, co jim dodá šťávu. Špenát a sýr se skvěle doplní a výsledkem je výborný oběd.

Co budeme potřebovat?

  • 0,5 kg krůtích prsou
  • 200g špenátu (klidně mrazený, ale celý, ne protlak)
  • 2 stroužky česneku
  • 150g tvrdého sýru (nejlépe čedar)
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Krůtí prsa nakrájíme na plátky a položíme je na potravinovou fólii. Druhou folií plát překryjeme a paličkou na maso naklepeme. Tím vlastně vytvoříme kompletní plát, který můžeme naplnit.

Na pánvi rozehřejeme trošku tuku a vložíme nasekaný česnek. Mírně orestujeme a přidáme špenát. Počkáme až se ohřeje a zmenší svůj objem. Osolíme, opepříme a ještě do teplého špenátu přidáme nastrouhaný sýr. 

Směs rozetřeme na plát masa z kterého jsme odstranili vrchní folii. Zabalíme a vůbec si nedělejte starosti, pokud někde směs vykukuje. Vše totiž přesuneme do formy k pečení chleba. Ta udrží celou roládu pohromadě.

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 50 minut na 180°C. Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši s mrkví.

Co vy na to?