Sladký recept: čokoládová buchta s mandlemi

Kombinace mandlí a čokolády u dezertů vždycky funguje. A my jsme si ji zamilovali o to víc, že se takový moučník dá připravit i o trochu dietněji - za použití jogurtu. Tady je sladký víkendový recept.

Co potřebujeme?

Na těsto:

  • 400 ml bílého jogurtu
  • 180 g cukru
  • 150 g čokolády (buď na vaření nebo tmavé)
  • 0,5 dl oleje
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1,5 dl mléka
  • 1 lžičku sody
  • 1 kypřící prášek do pečiva

Na posyp:

  • 100 g plátků mandlí

Jak na přípravu?

Čokoládu si nalámeme nebo nakrájíme na menší kousky. Ve velké míse smícháme všechny ingredience na těsto kromě čokolády a promícháváme do té doby, než vznikne hladké těsto. Pak přisypeme kousky čokolády a ještě jednou pořádně promícháme.

Těsto vylijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku nebo plechu a rovnoměrně uhladíme. Navrch posypeme plátky mandlí.

Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 30 minut.

Vychlazenou čokoládovou buchtu s mandlemi nakrájíme a pak už jen vychutnáváme.

Dobrou chuť!