Dámy, chcete zhubnout? Řiďte se typem své postavy

 

Jablkům pomůže pilates

Jedním z nejčastějších typů postavy je jablko. Jak napovídá již samo označení, ženy jablka mají tuk uložený převážně v oblasti břicha, které se jim nepěkně kulatí. Nohy, ruce i další partie mají obvykle štíhlé. Nebezpečné pro ně je, že je většinou netrápí klasický podkožní tuk, ale takzvaný viscerální tuk, který se nachází mezi vnitřními orgány, obaluje je a dokáže je poškodit. Je tedy třeba zaměřit se hlavně na jeho odstranění a k tomu zvolit správný typ cvičení. Nejde jen o cviky na posilování břišních svalů. K odstranění tohoto typu tuku se doporučuje cvičit pilates, případně jógu (ideální je power jóga).

 

Hrušky musejí posilovat vše

Být hruškou je pro mnoho žen spíš prokletím. I když bříško mají relativně pěkné a příliš si na něj nestěžují, o to větší starosti jim dělá jejich zadeček, stehna a také celulitida. Proto se urputně snaží zbavit se těchto svých nedostatků, a když už se vrhnou do posilování, shazování nadbytečných kil a zpevňování postavy, myslí hlavně na své spodní partie. Jenže to je zásadní chyba, protože zanedbávají vršek, a pokud se k tomu nestravují, jak by správně měli, tak stejně se svou hruškovitostí nic neudělají. Podle expertů je třeba cvičit, respektive posilovat, komplexně, a to všechny partie (tedy hlavně nezanedbávat bříško), i když důraz je třeba klást na zadeček a stehna. K tomu by hrušky měly upravit i svou životosprávu a dávat si pozor zejména na rychlé cukry.

 

Chlapecká postava musí tvarovat

Třetímu typu postavy se často říká chlapecká, nebo také typ chilli paprička. Je to postava, která nemá žádnou partii výraznou, je spíš taková rovná, nemá příliš ženské tvary. Tyto ženy většinou nemají důvod hubnout, protože už hubené jsou, ale spíš je trápí, že nemají zadek, mají malá prsa a tak dále. Proto je pro ně vhodným řešením tvarování postavy. Určitě by se neměly snažit hubnout, protože by přišly i o ty tvary, které mají. A v jídelníčku by se měly zaměřit zejména na sacharidy, protože těch se rozhodně bát nemusejí.