Vyzrát na lenost znamená i zhubnout

Často svou nadváhu svádíme na stres, příliš moc práce, příliš málo času, vrozené dispozice, nedostatek peněz na nakupování drahých zdravých potravin. Ale většinou jsou to jen prachsprosté výmluvy, protože kdo skutečně chce, ten zhubne. A kdo nechce, ten je na to prostě moc pohodlný.

Rychlé jídlo a přejídání

Příčinou nadváhy je u mnoha lidí zejména to, že jedí nezdravě a k tomu nemají skoro žádný pohyb. Tvrdí, že mají moc práce i starostí, takže na pořádné, kvalitní jídlo, které by správně měli mít pětkrát denně, prostě nemají čas. Takže jedí výrazně méně často, v rychlosti do sebe nahážou něco nezdravého, co jim dodá sice energii, ale jejich organismu to nic dobrého nepřinese, a často ve večerních hodinách navíc mají tendenci přejídat se.

K tomu většinou není ideální ani jejich pitný režim, protože pijí zejména limonády, kávu či energetické nápoje. A tímto způsobem jde samozřejmě váha jen a jen nahoru a odráží se to nejen na kondici, ale celkově na horšícím se zdravotním stavu.

Stačí chodit a snažit se

Pokud dospějete k rozhodnutí, že byste se svou váhou už doopravdy měli něco dělat, tak se připravte na to, že úplně nejtěžším úkolem bude zbavit se vaší lenosti. To není snadné a chce to hodně odhodlání a pevnou vůli. Musíte se naučit nekupovat si rychlé polotovary a jídla z fast-foodů, ale bude nutné věnovat čas a úsilí přípravě zdravých pokrmů.

A k tomu se musíte začít hýbat a omezit život na gauči. Pokud cvičení z hloubi duše nenávidíte, snažte se aspoň chodit. Pořiďte si krokoměr či aplikaci do svého telefonu a počítejte si kroky – pokud zvládnete 10 000 kroků za den, začne se to brzy odrážet i na vaší váze.