Trápí vás močový měchýř? Dopřejte si brusinky i správnou hygienu

S potížemi močových cest nebo močového měchýře, kdy vás to opakovaně nutí běhat na záchod a máte nutkání k močení i s prázdným močovým měchýřem, kdy vás to při močení pálí a řeže, kdy trpíte dnem i nocí nepříjemným tlakem, se podobně potýká velké množství žen. Podle statistik tyto problémy jednou za život měla každá druhá žena, přičemž řadu z nich potkávají opakovaně. A i když se ženy snaží dodržovat všechna hygienická pravidla, často se myjí a používají i speciální intimní gely, tak čas od času je „močák“ zase začne trápit. Ale dá se tomu naštěstí vyhnout.

Pijte a správně se utírejte

Můžete mít podezření, že jste někde prochladla, a proto vás začal trápit zánět močových cest. Je to sice možné, ale mnohem častější jsou případy, kdy je infekce zavlečena bakteriemi nacházejícími se kolem konečníku. Pokud se po vykonání potřeby utíráte, a to směrem od konečníku k pochvě, tak si bakterie snadno můžete zanést tam, kde začnou vzápětí dělat neplechu. Proto je nutné utírat se vždy opačným směrem, nebát se i omývat a také myslet na to, že je nutné dojít si na záchod po vašich intimních chvilkách. Předcházet těmto problémům velmi pomáhá i správný pitný režim. Když hodně pijete, tak také často močíte a bakterie se z močových cest snadněji vyplaví pryč.

Prevence brusinkami

Existují různé druhy ovoce, které nám nejen chutnají, ale které mají zároveň blahodárný vliv na naše zdraví. Když vás například trápí zácpa, doporučuje se mlsat švestky. Když máte naopak průjem, můžete si bez výčitek dopřát borůvky. A v případě močových cest jsou zase výtečným pomocníkem brusinky. Ty pomáhají nejen v akutních případech zánětu močových cest, ale fungují i jako prevence. Když si k tomu ohlídáte správný pitný režim a zabráníte nemilému prochladnutí, je po možných problémech.