Nezanedbávejte své nohy

Možná už jste si v drogerii či nějakém letáku nabízejícím k prodeji kosmetiku povšimli, kolik prostředků k péči o nohy existuje. A možná nad tím jen nechápavě kroutíte hlavou. Proč? Nohy si prostě večer umyjete, nehty jednou za čas ostříháte, paty jednou za čas obrousíte (to když už vypadají opravdu jako struhadlo). A hotovo. Jenže nohy takovým zanedbáváním trpí. A i když

kvůli nim nemusíte vykoupit celou drogerii, tak pár základních prostředků k péči o ně byste doma přece jen mít měli.

Lázeň pro nohy

Klasické osprchování nohám rozhodně nestačí. Celý den nás musí nosit a večer často cítíme, jak jsou unavené. Proto je skvělé, když jim jednou za čas (ideálně dle vaší potřeby) dopřejete skvostnou koupel. Buď v lavoru nebo ještě lépe v masážní vaničce určené přímo pro nohy. Ideální je přidat do vody i koupelovou sůl, která nohy příjemně osvěží. Pěkně rozmáčené nohy můžete řádně ošetřit, což znamená zejména obrousit paty a upravit kůžičku kolem nehtů. A pak je ideální nakrémovat nohy, ideálně přípravkem s aloe vera či levandulí.

Proti pocení

Někteří lidé mají nepříjemný problém, že se jim potí nohy, což je nelibé i pro jejich okolí, neboť potem načichnou i boty a ponožky. To je vhodné řešit už s předstihem, protože se prodávají spreje na nohy proti pocení, které je vhodné aplikovat každý den než si obujete boty. Plus je dobré nohy co nejčastěji větrat, tedy v ideálním případě mít odvětrávané boty či chodit naboso.