Pleti dopřejte po prázdninách detox

Někdo si dopřává jarní detox pleti, kdy je pleť vyčerpaná po zimě a po mrazivých dnech. Ale stejně bychom to měli udělat i po skončení horkých dnů, případně péči naší pokožce dopřávat pravidelně, což je úplně nejlepší. Ale léto je zásadní, protože slunce hodně hřeje a pokožku vysušuje. I když se tak správnou péčí vyhnete spálení, neznamená to, že vaše krásně opálená pokožka je spokojená. Pokud o ni nepečujete, tak určitě spokojená není.

Hydratujte

Vysušená pokožka potřebuje hydratovat. A i když se prodávají různé hydratační tělové krémy a mléka, tak kromě nich nezapomínejte ani na hydrataci zevnitř – tedy pomocí správného pitného režimu. Pijte hlavně čistou kohoutkovou vodu, můžete do ní přidat trochu citronu, případně denně zařaďte sklenici či dvě minerálky. Ideální je ve slunných dnech vypít okolo tří litrů vody. Dostatečný pitný režim zajistí, že se z těla odplavují toxické látky a chemikálie. Pokožka navíc získá ideální prostředí pro to, aby se mohla zregenerovat.

Masky a séra

Kromě klasických pleťových krémů můžete vyzkoušet i další prostředky pro péči o pokožku. Vyrábějí s například nejrůznější séra či masky, které dodají pokožce to, co zrovna potřebuje. Každý tento produkt má jiné složení, takže je ideální poradit se například s kosmetičkou nebo prostě různé typy střídat a hledat ten nejlepší pro vás.

Vhodné jsou produkty s kyselinou hyaluronovou, která pomáhá hydrataci pokožky, stejně jako je ideální hledat krémy a séra s obsahem vitaminů. Koho trápí rozšířené póry, ten by zase neměl opomenout pleťové prostředky obsahující mořské řasy.