Odpočinek pro vaši pleť - dopřejte jí relax stejně jako sobě

Můžete samozřejmě Ježíška požádat, aby vám pod stromeček nadělil drahé pleťové krémy, séra a další kosmetiku, kterou si běžně nekupujete, protože je nad vaše finanční možnosti – ale zdá se, že funguje lépe než vaše obyčejné krémy. Případně se i vy sami můžete odhodlat a k Vánocům nebo narozeninám si ještě sami koupit dárek, který vás potěší a o kterém tušíte, že bude mít i nějaký hlubší smysl a pomůže vám ke krásnější a svěžejší pleti. Nabídka je široká, můžete zajít do drogerie i do lékárny, poradí vám i kosmetička. Aspoň jednou za rok můžete vyzkoušet něco nového a neotřelého.

Domácí produkty

Dáváte raději přednost bioproduktům a přípravkům, které nebyly testovány na zvířatech a při jejichž výrobě nedocházelo k ničení ekosystému? Takové jsou v poslední době oblíbené, ale jsou často také dost drahé. Přitom domácí kosmetiku si můžete vyrobit i vy sami – nestojí to moc peněz a z nakoupených surovin si můžete připravit ledacos. Není to složité, vaše domácí produkty vám vydrží na dost dlouho a navíc budete mít jistotu, že jsou skutečně kvalitní a nijak vaší pleti ani přírodě neublíží. Čas kolem Vánoc, kdy je všude klid a pohoda, je k experimentování s domácí kosmetikou jako dělaný a krásně vás (i vaše děti) zabaví.

Pleťové masky

To, co pleti pomáhá ze všeho nejvíc, jsou pleťové masky. Mají úžasné regenerační, hydratační i čistící účinky. Existuje jich mnoho druhů a každá je vhodná pro jiný typ pleti, stejně jako každá z nich slibuje jiné účinky. Takovou pleťovou masku si můžete samozřejmě koupit, ale můžete si ji i vyrobit sami doma ze surovin, které možná máte ve spíži či v lednici – a o jejichž zdravotních účincích věděly i naše prababičky.

Receptů na výrobu pleťových masek je na internetu nepřeberné množství, takže stačí najít ten, který se vám nejvíc zalíbí a pustit se do toho. Těch dvacet až třicet minut, kdy si budete užívat přímého působení masky, můžete využít k úžasnému relaxu, kdy se odstřihnete od ostatních členů rodiny a budete mít pár chvil jen sami pro sebe, což je také velmi prospěšné.