Zima dává pleti zabrat, chraňte si ji

S vnitřní teplotou si můžete pohrát velmi snadno. I když jste možná zarytými milovníky tepla a teploměr u vás doma neklesá pod 25 stupňů Celsia, věřte, že vašemu organismu to škodí. Tělu dá mnohem víc práce ochladit se a správně fungovat, kůže je kvůli tomu příliš vysušená a možná se vám kvůli přílišnému horku i špatně spí. Nemluvě o tom, že když vyjdete do venkovního chladu, je to pro tělo o to větší šok. Takže se odhodlejte otočit termostatem a snižte si domácí teplotu na nejvýše 21 stupňů Celsia. V ložnici se klidně odhodlejte stočit ho na 19 až 20 stupňů Celsia. Zpočátku to možná bude šok, ale brzy zjistíte, že se vám lépe spí, lépe dýchá a že i vaše pleť je živější a méně se vysušuje.

Péče na ven

Když se chystáte ven, zkontrolujte nejprve teplotu. Pokud mrzne, padá sníh a nebo studeně fouká, nezapomeňte se kromě teplého oblečení pro své tělo postarat i o svou pleť. Vhodné je použít mastnější krém, který pleti zabrání při pobytu venku přespříliš vyschnout. Mráz kůži škodí, takže pobýváte-li venku často a po delší dobu, je nutné krémy používat pravidelně. Což se týká jak dospělých, tak i dětí, které mají pleť ještě citlivější.

Péče doma

Nestačí jen se namazat krémem při odchodu ven. Vhodné přípravky na pleť používejte i večer, ideálně po koupeli, kdy jsou póry ještě otevřené a jsou schopnější přijímat všechny přínosné látky. Vhodné jsou hutnější krémy, séra, případně různé kosmetické oleje. Průběžně si také na obličej a dekolt aplikujte pleťové masky, klidně je střídejte, protože každá má nějaký účel a pleť vaši péči ocení.