Bolesti hlavy můžete předejít i změnou pohledu na svět

Bývá pravidlem, že hlava vás rozbolí, pokud jste zrovna v silné stresové situaci, jste zcela bezradní, něco vás hodně trápí po psychické stránce. Někdy vás rozbolí hlava, i když zjistíte, že jste ve své práci úplně pohořeli a ani přes veškerou snahu se váš cíl nezdařil. Může vás bolet hlava, pokud na vás někdo tlačí a požaduje po vás nějaký výkon a vy se toho bojíte. Zkrátka důvody bolesti hlavy jsou velmi často psychické, nikoliv fyzické. A když je tomu tak, můžete s nimi také bojovat a zvítězit nad nimi.

Změna myšlení

Teoreticky je to velmi jednoduché, i když v realitě je to o dost náročnější – ale přesto ne nemožné. Pokud změníte své myšlení, můžete se bolestí hlavy nadobro zbavit. Jak? Přestaňte být zarytými perfekcionisty a nesnažte se, aby vše vždy bylo dokonalé. Někdy určitě pracujete s vypětím sil na něčem, co nakonec ostatní ani neocení a vás to pak štve a trápí. Pečlivě svůj život plánujete, ale nakonec je vše jinak a vy jste z toho rozmrzelí, naštvaní. Snažíte se všechno za každou cenu stihnout a pak na to doplácíte především vy. A to všechno je špatně. Pokud se budete snažit žít v klidu, nehonit se pořád za něčím, užívat si života, nestresovat se malichernostmi, smát se a brát život s nadhledem, tak i bolesti hlavy se pro vás stanou minulostí.

Boj s pomocí stravy

Předcházet bolestem hlavy můžete i tak, že změníte svůj jídelníček. Pokud do těla budete dostávat dostatečné množství všech vitaminů a minerálů, budete se cítit lépe a fyzicky i psychicky vám bude fajn. Pokud bude vaše strava vyvážená a pestrá a bude vám chutnat, nebudete se zbytečně trápit drastickými dietami a podobně, nebudete z toho ve stresu. Zaměřte se navíc především na vitamin B2, který také pomáhá bolestem hlavy předcházet. Co naopak omezte na minimum, jsou uzeniny, plísňové sýry, instantní polévky, dochucovadla nebo kysané zelí či kyselé okurky – to vše může k bolestem hlavy naopak přispět.