Máte trable se zdravím? Možná pomůže očista lymfatického systému

Hromadí-li se v lidském těle toxiny, nemůže organismus správně fungovat a velké množství energie využívá právě na boj s těmito zákeřnými nepřáteli. V důsledku toho jsme unavení, oslabuje se naše imunita a jsme velmi často nachlazení nebo jinak nemocní. Přitom občas stačí tělo jen vnitřně pročistit a může nám být zase skvěle.

Když tělo funguje správně, tak v něm kromě krve koluje také takzvaná lymfa. Ta má svůj vlastní „okruh“, takzvaný lymfatický systém, který se dostává do všech částí naší tělesné schránky a který zajišťuje, že jsou po těle rozváděny živiny a dobře funguje naše obranyschopnost. Míza, která v těchto cévách proudí, je velmi důležitá. Ale někdy se stává, že se jejích koloběh naruší a tím se spustí lavina našich nejrůznějších zdravotních problémů. Přitom málokoho napadne léčit příčinu, tedy narušený lymfatický systém – a častěji se léčí pouze důsledky.

Pomoc míze

Aby lymfatický systém dobře fungoval, měli bychom se i my sami cítit dobře. To, co mu totiž velmi škodí, je stres. Narušujeme si ho ale také špatným stravováním – zejména nadmírou zkonzumovaných sladkostí, pojídáním uzenin – a celkově svou životosprávou.

Pokud tedy tušíte, že váš problém může začínat právě zde, pomoc je poměrně snadná. Úplná změna jídelníčku a přechod na zdravější a pestřejší stravu. K tomu je nutné začít se hýbat a chodit minimálně na procházky. Důležité je taktéž hlídat si dostatečný denní příjem vitaminů a minerálů. A v neposlední řadě je nesmírně důležitý pitný režim, kdy se doporučuje pít hlavně vodu, která lymfu dokáže doslova rozproudit.

Masáž a volnost

Lékaři často odhalí narušený lymfatický systém, a to i když jíte správně a hýbete se. V tom případě existují další cesty, jak svému tělu pomoci. Zaprvé nesmíte tělo „škrtit“. Dejte vale těsným kalhotám i upnutým tričkům a dopřejte údům trochu volnosti.

Pokud ani to nepomůže, zkuste si masírovat suchá místa na těle, a to nejlépe kartáčem a krouživými pohyby. Lze zajít také na speciální lymfodrenážní masáž, kde vám nejen pomohou, ale také ukážou, jak na to, abyste se mohli poté masírovat sami doma.