Pleťové masky jsou záchrana

Znáte ty momenty z hollywoodských komedií, kdy nějaká sexy žena přivítá svého vyvoleného v pleťové masce a on se upřímně zděsí? Vyvolává to v nás salvy smíchu, ale často už neuvažujeme o tom, proč dotyčná tuto masku má. A proč ji nenosíme my. Pleťovou masku by měla používat každá žena, a to ideálně dvakrát týdně.

Většina moderních žen už od obyčejné indulony přešla ke kvalitnějším pleťovým krémům. Znají svůj typ pleti a tomu přizpůsobují výběr kosmetických přípravků. Noční a denní krém, oční krém, pleťová séra, odličovadla pro citlivou pleť. Občas dopřejí zvýšenou péči svým vlasům v podobě balzámu nebo masky, stejně jako dbají o svůj dekolt a ruce či nehty.

Ovšem i když na sebe někdo velmi dbá, pleťová maska je až kdesi na konci jeho seznamu položek, které je třeba tělu dopřát. Přitom je to velká chyba a pleťová maska by měla být naprostou samozřejmostí – zvlášť ta noční.

Dvakrát týdně

Podle dermatologů a odborníků na péči o pleť byste si pleťovou masku měli dopřát dvakrát do týdne. Lze přitom střídat různé typy, případně masku přizpůsobte své pleti a tomu, co zrovna potřebuje. Velmi důležité jsou hydratační masky, ale můžete si takovou masku klidně připravit také z přírodních surovin sami doma. Plátek okurky položený na očích je pak už jen jakousi třešničkou na dortu.

Význam masky

I když se o pleť staráte vzorově, maska vám stejně může pomoci. Pokud na ni nemáte čas přes den, kupte si (nebo vyrobte) noční hydratační a regenerační masku. Ve spánku naše tělo regeneruje, odpočívá a snaží se napravit škody, kterých se na něm dopouštíme během dne. Proto je aplikace masky před ulehnutím velmi přínosná. Díky tomu, že ji na obličeji máte několik hodin, je mnohem účinnější než denní maska. Všechny potřebné složky se z ní stihnou uvolnit do pokožky, která je po vašem probuzení svěží a plně hydratovaná. Doslova se tak vyspíte do krásy.