Recept: sýrovo pórková omáčka

Někdy je talíř s masem, nebo lososem tak trošku prázdný. Ještě horší je pak varianta jen s holou přílohou. Co takhle k ní příště udělat trošku snadné omáčky, která dodá jídlu tomu správnou tečku.

Co budeme potřebovat?

  • 1/2 pórku
  • 200ml smetany na vaření (klidně sójové)
  • 1 lžička másla
  • 75g strouhaného parmazánu
  • sůl
  • bílý pepř
  • muškátový oříšek
  • Jak na to?

  • Na pánvičce si rozehřejeme trošku másla. Přidáme na půl kolečka nakrájený pórek, z kterého použijeme jen bílou část. Na mírném ohni mícháme dokud se plátky pórku nerozpojí a nezměknou. Pak zalijeme smetanou a necháme rozehřát. Dochutíme solí, pepřem, troškou nastrouhaného muškátového oříšku. Jakmile je smetana dostatečně horká vmícháme parmazán a můžeme podávat.
  • Dobrou chuť!
  •